Zavřít reklamu

Mnichovská automobilka BMW včera oficiálně představila nadcházející novinku pro rok 2017, ve formě nové generace BMW řady 5 (sériové označení G30). Novinek je opravdu hodně a je vidět, jak moc se řada 5 přibližuje řadě 7, ale pokud chcete detailní výčet všech věcí, se kterými nová 5er přijde, doporučujeme spíše nějaké auto weby. Nás zajímá to, že nové BMW 5 bude prvním sériově vyráběným vozem, které nabídne bezdrátovou podporu pro Apple CarPlay. Poprvé si budou moci uživatelé spojit svůj telefon s palubním infotainment systémem bezdrátově. V tomto případě to bude se systémem iDrive, který je na to na míru uzpůsoben. 

O bezdrátové integraci Apple CarPlay se automobilka zmiňuje ve svém oficiálním tiskovém prohlášení. Jsou si velice dobře vědomi toho, že jsou v tomto ohledu první a nebojí se tím pochlubit. Bezdrátová funkce CarPlay se objevila už v iOS 9, ale do této doby nebyl možné jí nějak využít. Podle různých spekulací by se stejnou funkcí měl do budoucna dorazit i Volkswagen.

Noví majitelé nového BWM 5 tak budou moci využívat komfortního spárování přes Bluetooth, bez nutnosti používat jakékoliv kabely. Další zajímavou funkcí bude WiFi hotspot až pro 10 zařízení.  První modely řady 5 mají být k dispozici od února příštího roku, ceny se očekávají jako u současné generace, tedy od 1,2 milionu výše, dle motorizace a další konfigurace.

BMW 5 FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.