Zavřít reklamu

Apple od konce října začne legendární iPhone 4 a také 13″ MacBook Air z roku 2010, třetí generaci AirPort Extreme a AirPort Time Capsule z roku 2009 označovat jako zastaralé. Konkrétně je totiž přidá na svou oficiální stránku sekce výběhových a zastaralých produktů. Podle japonského serveru Mac Otakara se tak stane již 31. října.

Ve výsledků to tedy znamená, že všechny varianty iPhonu 4 a další výše uvedené produkty ztrácejí podporu pro opravy v servisech Applu a u jeho autorizovaných prodejců. Produkty jsou označovány jako výběhové nebo zastaralé zpravidla po 5-7 letech a právě do tohoto rozmezí se dostal nyní i iPhone 4 a všechny ostatní uvedené produkty, jelikož byly představeny mezi lety 2009 a 2010.

V současné době je jako zastaralý označován iPhone 3GS, iPhone 3G a iPhone první generace (iPhone 2G). Minulý měsíc se k nim připojil iPhone 4 CDMA a nyní začne Apple označovat jako zastaralé i všechny ostatní modely čtvrté generace iPhonu.

Zajímavé je, že i MacBook Air z roku 2010, který se na seznam zastaralých produktů přidá společně s iPhonem 4, stále podporuje nejnovější systém macOS Sierra. K dnešnímu datu je to již 584 dní, co byl naposledy výrazně aktualizován MacBook Air. Nicméně nové modely by měly dorazit na konci tohoto měsíce a pravděpodobně by měly disponovat porty USB-C.

iPhone 4 back FB

Dnes nejčtenější

.