Zavřít reklamu

Chcete nový iPhone 7? Není nic snazšího, než si ho jít prostě koupit. Situace od začátku prodejů by měla být pomalu ale jistě stabilizovaná, takže teď už jen stačí vybrat barvu, velikost a paměť. Tyto tři kroky jsou už jen takovou radostí, ovšem jak se nyní ukázalo, výběr jednoho parametru je velice důležitý. Podle nových informací to vypadá, že iPhone 7 Plus s 32GB paměti je osazen pomalejším paměťovým modulem a oproti svému 128GB (a pravděpodobně také 256GB) bratříčkovi strádá co se rychlosti týče.

Vypadá to tedy, že zde máme další důvod, proč 32GB iPhone nedoporučovat. Nejen že je uváděna kapacita naprosto hraniční, a po několika měsících používání většině uživatelům prostě dojde místo. Nyní tu máme další problém, který už je ovšem podstatně lépe měřitelný a tím pádem i lépe podložený, než jen subjektivní starosti o kapacitu. Server GSM Arena přišel se zajímavým testem, ve kterém porovnaly jednotlivé paměťové čipy napříč portfoliem nových iPhonů. Výsledky jsou poměrně překvapující.

Podle těchto syntetických benchmarků je totiž jasné, že 32GB iPhone 7 Plus je oproti svým sourozencům zhruba o polovinu pomalejší. Navíc je výkon jeho paměti horší, než u 64GB iPhonu 6s Plus. Na výsledky se můžete podívat v tabulce níže. Syntetický benchmark je jedna věc, ovšem využití v praxi druhá. V rámci testu bylo pořízeno 10-minutové 4K video, které bylo následně sestříháno na polovinu. 128GB varianta iPhonu 7 to zvládla za 17 sekund. 32GB Plus varianta za 52. Rozdíl je tedy propastný.

32gb-iphone-7-plus-vs-128gb-iphone-7-plus
iphone-7-a-iphone-7-plus-fb

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.