Zavřít reklamu

5. října 2016 uplynulo pět let od doby, co navždy odešel jeden z největších vizionářů a jedna z nejkontroverznějších osobností moderního technologického světa. Steve Jobs za sebou zanechal, mimo jiné, obrovský kolos ve formě společnosti, v jejíž čele již 5 let stojí Tim Cook. Nástupce, který stál před ohromnou výzvou a to nahradit někoho, kdo je v podstatě nenahraditelný. Ale stalo se, Tim Cook je již pět let tváří Applu a jakožto ředitel, a blízký Jobsův přítel, ono pětileté tragické výročí okomentoval v dopise, který věnoval všem svým zaměstnancům. Originál si můžete přečíst zde

Kolegové,

Vím, že dnešní den bude spousta z vás na Steva vzpomínat, vzhledem k dnešnímu smutnému výročí pěti let, od jeho úmrtí. Jeho přítomnost se odráží ve všech, kteří tu v Applu pracují a jeho odkaz je stále s nadšením přijímán po celém světě. 

Sám na Steva myslím každý den. Vzpomínky na něj jsou pro mne hlubokou inspirací a zdrojem mé vlastní vnitřní síly a to jak v mém osobním, tak i v pracovním životě. Vzpomínám na všechna nevyzpytatelná rizika, která musel Steve v průběhu své kariéry podstoupit, ať už jako inovátor, nebo jako vůdčí osobnost. Vzpomínám na naše, téměř každodenní, konverzace, které jsme vedli o naší společnosti, o našich zákaznících o našich rodinách a přátelích. Toto jsou vzpomínky, které si budu schraňovat do konce svého života.

Více než kdy jindy, jsou právě dnes naše životy ovlivňovány produkty a nápady, se kterými přišel právě Steve. Velmi bych si přál, aby mohl spatřit to, jak populární a schopný se stal iPhone. Ať už jako mobilní telefon, nebo osobní fotoaparát. Stejně jako vím, že by byl naprosto unesen novými funkcemi iOS 10, které dokáží zprostředkovávat skvělé okamžiky, jako jsou například Memories ve fotogalerii. 

Apple, společnost kterou vybudoval a následně znovu oživil, je v mnoha ohledech jeho největším odkazem. Ve svém nitru byl velice pevně přesvědčen o tom, že tato společnost má inspirovat a probouzet v nás to nejlepší, abychom sami vytvářeli ty nejlepší možné produkty, které budou obohacovat životy všech kolem nás. 

Steve vymezil velice jasné hodnoty, které Apple uctívá. Naučil nás, jak se soustředit i na ty nejmenší detaily, abychom je udělali nejlépe, jak je jen možné. Dokázal nás motivovat k tomu, abychom se nespokojili s průměrností. Vždy vyžadoval, abychom primárně prahli po jednoduchosti. Jak v našich produktech, tak v našem přístupu. Velice dobře si totiž uvědomoval, že pokud budeme v rámci Applu fungovat jako celek, dokážeme obrovské věci. Věci, které před námi ještě nikdo nikdy nedokázal. Veškerý úspěch, který tato společnost za posledních dvacet let zaznamenala, vděčí těmto jednoduchým hodnotám, které Steve uctíval a snažil se je vměstnat do každého z nás. 

Steve mě také naučil jedné životní lekci a to, že největší životní radostí je samotná cesta, kterou člověk podstupuje, nikoliv jednotlivé události. Že život není jen o tom, že se vydá nový produkt, že se dobře prodává nebo že vítězí jednu cenu za druhou. Největší potěšení je v cestě za tím, aby k něčemu takovému vůbec došlo. 

Steve byl jedinečnou a nezapomenutelnou osobností. Tímto bych Vám chtěl poděkovat, že jste se stali součástí jeho odkazu a že jste tu společně se mnou, na naší cestě napříč budoucností.

Tim

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.