Zavřít reklamu

V uplynulých dnech se na Twitteru začaly objevovat zprávy od zaměstnanců Applu, hovořící o programu Orchard („Ovocný sad“), ve kterém Apple hledá nastávající marketingové talenty. Kalifornská společnost rovněž vytvořila stránky, věnované Orchardu – ty jsou součástí jejich oficiálního webu.

„Ta chvíle je teď. Zahoďte všechno, co umíte, z okna. Připojte se k Orchard. Pokud máte dost odvahy na to, udělat radikální řez, budťe připraveni obklopit se stejně smýšlejícími dušemi, které jsou stejně vyděšené a nadšené zároveň, jako vy. Staněte se součástí pečlivě vybraného týmu s obrovským množstvím talentu. Společně to dokažte. Společně panikařte. Společně povyrosťte. Pracujte bok po boku s těmi nejschopnějšími mozky na vší té úžasné práci, kterou na Applu milujete. Dívejte se a učte se. Věřte svým instinktům. Postavte se výzvám. Mějte dopad na vše, čeho se dotknete. Buďte připraveni na klopýtání, tápaní i trapasy. Bude to chaotické, nebude to vždy hezké, ale budete držet pohromadě jako tým, vybudujete si zvláštní pouto a něco velkého od vás opravdu vzejde. Sáhněte po tom. Je to jediná cesta. Zní vám celý tenhle návrh dost šíleně? To je dobře, protože my máme rádi šílené věci.“

Kromě působivé úvodní řeči Apple dále na příslušné stránce uvádí, že Orchard bude tvořen 10 účastníky. 4 z nich budou režiséři, 4 copywriteři a 2 strategičtí plánovači. Program potrvá šest měsíců a jeho účastníci dostanou možnost pracovat a zazářit společně s týmem Applu pro marketingovou komunikaci. Orchard je určen pro ty, kteří za sebou mají nulové až tříleté zkušenosti.

applemaps-cupertino2

Cílem programu je podle Applu „vzájemné učení a růst nové generace myslitelů a tvůrců společnosti Apple“. Účastníci programu společně projdou procesem, v rámci kterého budou dostávat rady od zaměstnanců Applu a budou se podílet na jeho projektech. Zároveň budou mít příležitost obohatit se a setkat se se členy vedoucích pracovníků Applu i mimo marketing.

Žadatelé o členství v programu musí předložit průvodní dopis, životopis, a ukázku své práce, talentu a vášně pro komunikaci. Žádosti budou přijímány mezi 3. říjnem a 4. listopadem a výběrová komise bude uchazeče kontaktovat přes FaceTime. V prosinci pak budou finalisté posláni do cupertinského sídla společnosti Apple na osobní pohovor. V Applu pak začnou pracovat 16. ledna, program potrvá do 25. srpna příštího roku. Všichni účastníci budou dostávat odpovídající plat a obdrží relokační balíček.

Není to první případ, kdy Apple vybudoval program pro vzdělávání příští generace – v roce 2011 byla spuštěna Apple University, což byl interní program pro výuku nových zaměstnanců. Ti se zde učili technice managementu.

apple-employee-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.