Zavřít reklamu

Lidé drží své mobilní telefony různě. Někdo v pravé ruce, někdo v levé ruce. Někdo smartphone svírá silou, jiný ho naopak drží uvolněněji. Někdo telefon drží v prostřední části, někdo naopak ve spodní. Každý je jiný a každý člověk má odlišné zvyklosti ohledně manipulování se svým mobilním telefonem. Důležitost držení telefonu se u iPhonů poprvé objevila u modelu 4, který měl problémy se signálem (tzv. antennagate). Anglický server Telegraph dal dohromady zajímavý článek o tom, kde nejideálněji by se měl držet smartphone. Experimentu se zúčastnili všichni velcí hráči na trhu a výsledek je poměrně zajímavý. 

Článek reflektuje dánskou studii, která se zaobírá kvalitou přenosového signálu u různých mobilních telefonů. Hlavní proměnnou je v tomto případě to, jakým způsobem je držen testovaný smartphone. Výsledky jsou velice zajímavé a potvrzují například známý fakt, že iPhony na kvalitu signálu prostě trpí více, než konkurence.

Pokud se podíváme na samotné výsledky, tak v případě, že telefon držíte v pravé ruce, dopadly výsledky takto:

Nejvyšší kvalita hovoru:

  1. HTC Desire 626
  2. Samsung Galaxy S5 Mini
  3. Samsung Galaxy JI
  4. Microsoft Lumia 640
  5. DORO PhoneEasy 530X

A naopak nejnižší:

  1. Huawei P9
  2. Microsoft Lumia 950
  3. HTC 10
  4. Apple iPhone SE
  5. Apple iPhone 6S

Pokud budeme telefon držet v levé ruce, výsledky jsou zcela odlišné. A je nutné podotknout, že v tomto případě Apple vyložené propadá. Dosáhl totiž nejhorších výsledků z celého testu.

Nejvyšší kvalita hovoru:

  1. DORO PhoneEasy 530X
  2. Microsoft Lumia 640
  3. Microsoft Lumia 650
  4. Sony Xperia Z3 Compact
  5. Xiaomi M5

A naopak nejhorších pět telefonů:

  1. Apple iPhone 6s Plus
  2. Apple iPhone 6s
  3. Apple iPhone 6
  4. Apple iPhone SE
  5. LG G5

Podle autora studie je naprosto očividné, že iPhony mají nějaký problém se signálem, a Apple to neřeší, jelikož se jedná o problém opakovaný. Jak na tom je s kvalitou signálu nový iPhone 7 a 7 Plus se zatím neví, ale vzhledem k upraveným anténám by to to už letos konečně nemusel být problém. Uvidíme.

iphone-hand-call-fb

Zdroj: Telegraph

Dnes nejčtenější

.