Zavřít reklamu

Je to jen několik hodin, co Apple zpřístupnil novou aktualizaci iOS 10.1 pro vývojáře. Jedná se o první velký update nového iOS 10, který, mimo jiné, přinese velice očekávanou novinku, kterou je Portrait režim pro iPhone 7 Plus a jeho duální fotoaparát. Bylo tedy velice jasné, že se chvíli po vydání začnou objevovat první dojmy a informace od uživatelů-testerů. Zatím se objevují opatrné pozitivní reakce, i když je patrné, že k dokonalosti ještě kus práce chybí. V článku najdete krátké video, které nový režim a jeho používání popisuje.

O novém Portrait režimu se básnilo už na Keynote a Phil Shiller tvrdil, že se jedná o funkci, kterou disponují pouze ty nejlepší zrcadlovky. Toto tvrzení není úplně pravdivé, ale i tak se jedná o poměrně zajímavou věc, která tu v telefonech ještě nebyla. Pojďme se tedy podívat, co a jak, a zda-li je to opravdu tak revoluční věc, jak o ní Shiller a spol básnili během představení iPhonu 7.

Nejdříve si shrňme několik podmínek, které jsou pro správné použití Portrait režimu nutné:

  • Dobré světelné podmínky – pokud budete fotit v šeru, výsledek bude špatný
  • Portrait režim je určený pouze pro iPhone 7 Plus a jeho duální kameru
  • Tento režim nefunguje pro natáčení videa
  • Od fotografovaného objektu musíte stát alespoň 3 metry
  • Samospoušť v tomto režimu je buď 3 nebo 10 sekund
  • Nová funkce je stále ve fázi beta, takže nefunguje tak, jak by měla ve své hotové verzi

Níže se můžete podívat na několik snímků, které s tímto režimem pořídil redaktor serveru 9to5mac. Na obrázcích jsou vidět jisté nedokonalosti (špatný focus na víčku) a je jasné, že na tom ještě Apple zapracuje. Finální verze iOS 10.1 by měla vyjít někdy v průběhu podzimu a společnost má tak minimálně měsíc na to, aby shromáždila připomínky od uživatelů a nový foto režim doladila do stavu, ve kterém bude fungovat zcela bezchybně.

iphone-7-plus-portrait-mode-10-1-beta-1

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.