Zavřít reklamu

Klidový režim v iOS 17 by se dal označit za jakousi variantu uzamčené obrazovky. Jedná se o funkci, která promění váš iPhone v chytrý displej ve chvíli, kdy je horizontální poloze, uzamčený, a připojený k nabíječce. Součástí Klidového režimu jsou kromě jiného také widgety, které si můžete libovolně přizpůsobit.

Klidový režim se skládá ze tří obrazovek, které lze otevřít vodorovným přejetím prstu po displeji iPhonu. Na první obrazovce se nacházejí interaktivní widgety, zatímco přejetím doleva se zobrazí druhá a třetí obrazovka, na kterých se zobrazují fotografie z knihovny Fotky, respektive velký displej s hodinami.

Zobrazení widgetů se skládá ze dvou vedle sebe zobrazených interaktivních skupin widgetů, které můžete nezávisle na sobě procházet nahoru a dolů. Tyto skupiny se podobají sadám widgetů na ploše, a dokonce nabízí stejné možnosti, jako je inteligentní otáčení a návrhy widgetů.

Jak přizpůsobit widgety v Klidovém režimu v iOS 17

Pokud chcete na iPhonu s iOS 17 přizpůsobit widgety s Klidovém režimu, postupujte podle následujícího návodu.

  • Aktivujte Klidový režim – připojte váš iPhone ke vhodné nabíječce, zamkněte jeho displej a překlopte telefon do horizontální polohy. Můžete jej umístit na vhodný stojánek.
  • Jakmile se aktivuje Klidový režim, zamiřte na obrazovku s widgety, které chcete upravit.
  • Vyberte sadu widgetů, kterou chcete upravit, a dlouze ji stiskněte.
  • Jakmile se odemkne telefon, můžete začít s úpravami podobně, jako kdybyste upravovali sadu widgetů na ploše iPhonu.

Tímto způsobem můžete tedy snadno upravovat sadu widgetů v Klidovém režimu na iPhonu. Jak je vidět, úpravy se vlastně neliší od úprav sady widgetů na ploše, jen je pro úpravy zapotřebí ověření prostřednictvím Face ID.

Dnes nejčtenější

.