Zavřít reklamu

Aktuálně nejnovější verze operačních systémů od Applu toho přinesly opravdu mnoho. Nyní už většinu nových funkcí vnímáme spíše jako samozřejmost, jelikož jsme si prostě a jednoduše zvykli, avšak ještě pár měsíců dozadu jsme doufali v to, že se dočkáme vymodlených funkcí. Mezi jednu z těchto funkcí, na kterou mnoho z nás vyloženě čekalo, rozhodně patří režimy Soustředění. Ty plně nahradily původní režim Nerušit a umožňují si vytvořit několik různých režimů pro různé příležitosti s tím, že si u nich můžete individuálně nastavit, jaká aplikace vám bude moci odesílat oznámení, popřípadě kdo vás bude schopen kontaktovat.

Jak na iPhone vytvořit nový režim Soustředění

Na našem magazínu už jsme se Soustředění samozřejmě věnovali a ukázali jsme si prakticky všechny možné funkce, které si můžete přizpůsobit. Již víme, že se veškeré režimy Soustředění mohou sdílet napříč zařízeními, dále že si můžete upravit zobrazení plochy a oznamovacích odznaků, popřípadě že si ve Zprávách můžete nastavit, aby se kontaktům zobrazovala informace o tom, že máte Soustředění aktivní. Tak nějak jsme ale opomněli na naprosto základní věc, kterou je vytvoření nového režimu Soustředění. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak o kousek níže najděte a rozklikněte Soustředění.
  • Následně v pravém horním rohu klepněte na ikonku +.
  • Poté se na obrazovce objeví průvodce, ve kterém už je možné nový režim vytvořit.
    • K dispozici je několik předpřipravených režimů, které doporučuji využít;
    • pokud se však v seznamu chtěný režim nenachází, tak si vytvořte vlastní od píky.
  • Součástí průvodce je nastavení barvy, ikony a názvu, dále pak povolené kontakty a aplikace, popřípadě s dalšími funkcemi.
  • Průvodcem tedy stačí projít až na samotný konec, čímž dojde k vytvoření.

Pomocí výše uvedeného postupu si tedy můžete na vašem iPhonu vytvořit nový režim Soustředění. Nutno zmínit, že součástí průvodce nejsou veškeré možnosti, které si u režimů můžete přenastavit. To znamená, že jakmile průvodcem projdete, tak si rozhodně ještě projděte veškeré předvolby režimu Soustředění, které se vám zobrazí. Nutno zmínit, že možností je k dispozici opravdu nespočet, tudíž je víceméně jasné, že si svůj režim přizpůsobíte přesně podle svého gusta. Režim se pak může spouštět automaticky pomocí automatizace, popřípadě jej spustíte z ovládacího centra.

Dnes nejčtenější

.