Zavřít reklamu

Jedna z největších společností světa v květnu na své konferenci I/O představila svou aplikaci Allo, která slouží ke komunikaci. Byla vymyšlena, aby fungovala co nejlehčeji, aby si její uživatelé například nemuseli ani zakládat nový účet. Zprávy lze z nové aplikace od Googlu posílat i lidem, kteří ji staženou nemají.

Aplikace k ověření používá stejnou metodu, jako většina konkurence. Po zadání vašeho telefonního čísla obdržíte kód, který do aplikace zadáte. Ta by se poté měla automaticky spárovat s vaším Google účtem. Pokud se tak nestane, můžete se v aplikaci přihlásit později. V Allo si nebudete muset vytvářet nový seznam kontaktů, jelikož aplikace používá kontakty, které už máte ve svém zařízení. Lidé, kteří už Allo používají, se vám v seznamu zobrazí úplně nahoře.

Pokud váš kontakt aplikaci nepoužívá, stále mu můžete bez obav napsat a zpráva se mu doručí v podobě bezplatné sms pod vaším jménem. V ní bude textový obsah zprávy, kterou jste odeslali, a odkaz ke stažení Google Allo.

Největším lákadlem aplikace je integrace umělé inteligence, kterou společnost nazývá Google Assistant. Ta dokáže uživateli v chatu odpovídat na jednoduché otázky. Umí například zobrazit informace o restauracích, počasí, dopravě i stav zápasů. Díky tomu nemusí uživatelé ke zjištění těchto informací opouštět aplikaci.

Další výhodou aplikace je možnost chytrých odpovědí, které fungují na bázi strojového učení a nabídnou uživateli rychlé odpovědi, které se zakládají na historii dané konverzace. Podobnou funkci má i Apple v podobě QuickType, ale novinka od Googlu jde mnohem hlouběji a nabízí odpovědi i na obrázky a další obsah.

Konverzace v Google Allo je také zašifrovaná díky anonymnímu režimu, který můžeme znát i z prohlížeče Chrome. Aplikace se právě zveřejňuje po celém světě a v našem AppStore by měla být dostupná už tento týden. Pokud máte americké Apple ID, můžete si ji z odkazu stáhnout ihned.

google-allo-app-fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.