Zavřít reklamu

Pokud máte rádi informace pěkně pohromadě na jednom místě, máme pro vás tip na parádní aplikaci. Na nedávné konferenci Googlu totiž jeho představitelé ukázali světu novou aplikaci Google News, která je zjednodušeně řečeno jakýmsi shromaždištěm zpráv z domova i ze světa. S trochou nadsázky se tak dá říci, že již není potřeba skrze Safari na iPhonu “projíždět” tuny odkazů, ale jednoduše si je prohlédnout právě přes tuto zpravodajskou čtečku. 

Když si aplikaci stáhnete, nainstalujete a poprvé spustíte, nejspíš vás překvapí svou jednoduchostí. Nechce po vás totiž prakticky nic a hned vám začne nabízet zajímavý obsah podle vašich preferencí, které si pamatuje skrze strojové učení, kterým oplývá. S trochou nadsázky se tak dá říci, že to, co rádi čtete, zná téměř lépe než vy sami.

Pár screenshotů z aplikace:

Aplikace se dělí do jakýchsi čtyř sekcí – Pro vás, Titulky, Oblíbené a Kiosek. V sekci Pro vás naleznete doporučené články Googlem, v sekci Titulky lze prolistovat prakticky jakékoliv zprávy z celého světa – ať už se jedná o byznys či dnešní hokej. V oblíbených si můžete vy sami nastavit, jaké zprávy, zdroje či témata preferujete a ty se vám následně budou zobrazovat a budete k nim mít tudíž velmi jednoduchý přístup. Poslední sekcí je Kiosek, který vám nabízí zdroje zpráv z určitých odvětví. Jedná se však vesměs o předplatné.

Podtrženo, sečteno – Google News jsou hezkou aplikací, která vám může ušetřit při hledání různých zpráv spousty času. Pokud si tedy na informace na jednom místě potrpíte, určitě ji vyzkoušejte. Pokud jste však zastánci starého dobrého procházení webu, při kterém si můžete být jisti, že vám absolutně nic neunikne, nejspíš vás zcela neosloví. 

[appbox appstore id459182288 ]

google news app

Dnes nejčtenější

.