Zavřít reklamu

Android Apple iOS iconUž na loňské WWDC 2015 představil Apple aplikaci Move to iOS, tedy nástroj, kteýr umožňuje snadný přechod ze systému Android na iOS. Společně s iOS 9 v září pak aplikaci skutečně vydal i pro běžné uživatele. Googlu se aplikaci pochopitelně nelíbí, i když jí samozřejmě ve svém Google Play Store nechal. Po roce se ale rozhodl vrátit Applu úder, a tak jeho nový Android 7.0 Nougat nabízí „nástroj“ pro snadný přechod z iOS na Android. Tedy přesně opak toho, co nabízí Apple.

Novinky si všiml jeden uživatel na Redditu, který po nainstalování nového Androidu, jenž vyšel před několika dny, udělal restore systému na svém Nexusu a objevila se mu nová nabídka umožňující přenést data z iPhonu nebo iPadu přímo do zbrusu nového Androidu.

from iOS to Android 7.0 Nougat

Nicméně je důležité upozornit, že podobné nástroje nabízí ve svých nadstavbách Androidu i HTC a Samsung. Nyní je ale tato funkce dostupná přímo v čistém Androidu, na kterém pak výrobci staví své vlastní nadstavby, a který ej určený především pro telefony Nexus od Googlu.

Navíc Google nemá funkci tak propracovanou jako Apple. Nabídka, kterou můžete vidět na přiloženém snímku výše, je totiž ve skutečnosti jen jakýsi odkaz, na který když kliknete, tak se dostanete na stránku s informacemi, kde je detailně popsané, jak máte z iOS na Android přejít. Nacházejí se zde tak informace jako jak vypnout iMessage, jak přesunout SMS zprávy nebo jak na Androidu zprovoznit iCloud mail.

iOS 9 vs Android

*zdroj: gsmarena

Dnes nejčtenější

.