Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Note 7 iconMinulý týden se začal na některých trzích prodávat nový Samsung Galaxy Note 7. Už jsme se o něm zmiňovali mnohokrát, jelikož nás před vydáním opravdu zaujal – především pak specifikacemi, jelikož opravdu nabízí to nejlepší, co jde v současné době do telefonu nacpat. Evropské vydání ještě sice neproběhlo, ale v zahraničí už se objevují první testy, které mimo jiné naznačují, jak je na tom nový vlajková loď Samsungu s výkonem. A jak to tak vypadá, tak se o žádný zázrak nejedná. Rok starý iPhone 6s běhá podstatně svižněji.

Nový Samsung Galaxy Note 7 je opravdová raketa, alespoň co se specifikací týče. Uvnitř telefonu tiká Snapdragon 820, kterému sekunduje 4GB LPDDR4 RAM a 64GB UFS 2.0 paměti. Grafiku pak obstarává čip Adreno 530 a vše je napájené velkou 3500 mAh baterií. QHD Super AMOLED displej patří k těm nejlepším na trhu, stejně jako fotoaparát, který je stejný jako v modelu S7. Co se specifikací týče, měl by mít Samsung vyhráno. Jak nad konkurencí ze stáje Androidu, tak i nad Applem. Ale nemá.

Redaktoři serveru PhoneBuff zkusili zajímavý test, který replikuje praktické využívání telefonu. Nejedná se tedy o syntetický benchmark. Postavili proti sobě vlajkovou loď Samsungu a rok starý iPhone 6s. Celý test spočíval v otevření sady aplikací ve stejném pořadí, jejich zavření a následné znovuotevření skrze multitasking manager. Opět ve stejném pořadí jako na začátku. Na výsledek se můžete podívat sami ve videu níže.

Toto ovšem není jediný neduh, který se v testech objevil. Redaktoři z xda-developers přišli například na to, že se telefon z nějakého důvodů příliš mnoho zahřívá. Například při přehrávání YouTube videa skrze LTE síť dosáhla teplota telefonu, v některých místech, až 40 stupňů Celsia. Stejně tak prý systém nepůsobí zdaleka tak svižně, jako například u telefonu OnePlus 3, HTC 10 nebo Nexusu 6P. Zdá se tedy, že inženýři v Samsungu na něco pozapomněli, jelikož telefon s takovouto výbavou by měl šlapat absolutně bez sebemenšího problému.

Samsung-Galaxy-Note-7-vs-Apple-iPhone-6s-Plus-FB

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.