Zavřít reklamu

steve_jobs_iconSteve Jobs byl fenomenálním vizionářem, který se angažoval ve všech možných oborech. Ať už se jednalo o technologie, umění nebo grafiku, Jobs byl velice schopný a rád se pouštěl do různých projektů. Jako zakladatel Applu byl u všeho důležitého, co společnost vypustila mezi lidi. Od počítačů, přes hudební přehrávače po telefony, tablety a chytré hodinky. A právě díky mobilním telefonům bude nyní, posmrtně, uveden do mezinárodní fotografické síně slávy. Díky tomu, jak se iPhony podepsaly na vývoji fotografování v posledních několika letech.

Mezinárodní fotografická síň slávy a muzeum slaví 50 let své existence. Právě v tento jubilejní rok bude do jejich síně slávy uvedeno osm lidí, kteří se nějakým způsobem podíleli či přispěli k vývoji fotografických technologií a fotografií jako takových. Mezi osmi jmenovanými jsou jak umělci, tak programátoři či jiní vizionáři. Steve Jobs se tedy nachází v pomyslné dobré společnosti.

Mimo Jobse budou jmenování například autoři programu Adobe Photoshop, bratři John a Thomas Knollovi. Dále pak režisér dokumentárních filmů Ken Burns, fotografové Ernst Haas a Annie Leibovitz, dokumentární fotograf Sebastiao Salgado a skladatel a fotograf Graham Nash.

Jobs se do této společnosti dostal mimo jiné díky kameře nainstalované v iPhonech. Dle Applu se jedná o nejpopulárnější fotoaparát na světě a právě jeho rozšířenost a využitelnost dostala Jobse do této nominace. Dle organizace Jobs výrazně přispěl k tomu, jak uživatelé nahlíží na fotografie a jak se k focení jako takovému staví. Nejde ale jenom o fotoaparát v iPhonu, ale také o možnosti které uživatelé mají skrze veškerý software a hardware, který mají na platformě Apple k dispozici.

steve_jobs_angry

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.