Zavřít reklamu

Tim Cook Steve Jobs iconTim Cook absolvoval další z řady rozhovorů, tentokrát pro list The Washington Post. Hlavním tématem bylo bilancování po pěti letech, během kterých stál v čele společnosti, kde nahradil legendárního Steva Jobse. Během rekapitulace posledních pěti let zmiňuje spoustu zajímavých věcí a mluví mimo jiné o tom, jak se Apple hodlá v budoucnu více soustředit na produkty využívající rozšířené reality (augmented reality, AR). Dále také mluví o tom, jaké to bylo zaplnit místo právě po Jobsovi, který byl s Applem velice výrazně spojený.

V první řadě se Cook zmiňuje o tom, jak se musel kvůli nové pozici adaptovat a přizpůsobit jako člověk. Tím, že se stal cílem jak velkých pochval tak obrovské kritiky, si musel nechat narůst pomyslnou „hroší kůži“. Ale ve finále je za to prý rád, jelikož si myslí, že je nyní lepším člověkem a dokáže brát spoustu věcí s podstatně větším nadhledem.

Při otázce co se v Applu za těch 5 let změnilo je velice otevřený a upřímný. „Jednou z nejzásadnějších věcí je to, že máme v současné době podstatně více zaměstnanců a celá společnost je daleko větší jako celek. Od roku 2010 se její velikost zvětšila čtyřikrát (vzhledem k výdělku). Výrazně jsme rozšířili řady produktů, máme více iPhonů, více iPadů a myslím že to byla ve finále klíčová myšlenka, která nám pomohla dosáhnout lepších výsledků. Podařilo se nám vypustit Apple Watch, a daleko více se soustředíme na zdraví a zdravý životní styl. Za těch pět let jsme dosáhli výrazného technologického pokroku.

Tim Cook dále zmiňuje, jak se společnost více soustředí na sociální a ekologické otázky, které jsou v současné době velice vysoko na listu priorit. Zejména pak sociální zodpovědnost a ekologie výroby. Cook také zmiňuje to, jak velkou roli dle něj bude hrát v budoucnu umělá inteligence. V následujících letech by se její schopnosti měly exponenciálně rozšiřovat a měla by se stát každodenním pomocníkem všech uživatelů.

Stejně tak hovoří o Siri, která má dle něj velice jasnou budoucnost a společnost jí hodlá neustále vylepšovat a posouvat čím dál víc směrem k dokonalé umělé inteligenci. Tím, že Apple vydal Siri SDK a otevřel jí třetím stranám, umožňuje vývojářům, aby jí pomohli zdokonalovat s tím, že hlavním cílem je co nejlepší asistentka, ze které bude těžit spokojený uživatel.

Dále se Cook zmiňuje o tom, jak ignoruje zprávy, které naznačují, že je Apple již za zenitem. Takovéto články se prý objevovaly vždy a nikdy nebyly založené na pravdě. Stejně tak uzavřel rozhovor tím, že naznačil, jak Apple v pozadí pracuje na něčem, co by využívalo rozšířenou realitu. Ačkoliv nezmínil nic konkrétního, prý se jedná o odvětví, o které se Apple zajímá již delší dobu a rozhodně na něčem pracují. Co to ovšem bude, se ještě jen tak nedozvíme. Celý dlouhý rozhovor si můžete přečíst na webu Washington Post.

TIm Cook Steve Jobs

Zdroj: MacrumorsWashington Post

Dnes nejčtenější

.