Zavřít reklamu

iPhone 6s camera iconSpolečnost Gartner ukázala nejnovější data celosvětového podílu na trhu mezi operačními systémy pro mobilní telefony. Neuvěřitelných 99,1% všech smartphonů na světě nyní běží na operačním systému Android nebo iOS, což je růst o 2,3% oproti předchozímu čtvrtletí, kdy tyto operační systémy ovládaly „jen“ 96,8% celosvětového trhu. 

Android je i nadále nejpoužívanější mobilní operační systém na naší planetě a v posledních třech měsících je jeho podíl na trhu 86,2%, zatím co iOS klesl podíl na 12,9% z 14,6% ve stejném období v loňském roce. Windows a Blackberry patří v současné době již jen skutečně velmi malých 0,6% v případě Windows Phone a 0,1% v případě BlackBerry. Zbývající 0,2% pak patří operačním systémům, které používají zláštní lidé.

Je zajímavé, že iOS a Android ovládá přes 99% celého trhu obzvlášť vzhledem k tomu, že Symbian nebo BlackBerry byli představeny mnoho let přes iOS a Androidem. Navíc Symbian byl ve své době používán společnostmi jako je Nokia, Samsung, Sony nebo Motorola.

Lumia-vs.-high-hell

*Zdroj: gartner.com

Dnes nejčtenější

.