Zavřít reklamu

ios-9-3-4-crossed-icon
Pokaždé, když Apple vydá novou aktualizaci pro iOS, se na vaše zařízení nový software automaticky stáhne, aby byl připraven k okamžité instalaci. To může být nevýhoda pro uživatele vlastnící nejchudší paměťovou verzi zařízení s 16GB paměti, jelikož aktualizace může někdy zabírat od sta megabajtů u menších aktualizací až přes gigabajt, který měla například aktualizace z iOS 8 na iOS 9.

Dalším uživatelům, kterým by mohla aktualizace vadit, jsou ti, kteří aktualizovat jednoduše nechtějí, ale pořád jim vyskakuje upozornění, že je update k dispozici. Toto upozornění bohužel není možné nikde v nastavení vypnout, takže máte k dispozici jen možnosti update nainstalovat ihned nebo ho přesunout na další den, což nic nevyřeší, jelikož vám upozornění další den vyskočí znovu. Od iOS 9 je zde ještě jedna možnost, která vám po zadání hesla aktualizaci nainstaluje přes noc mezi 2 a 5 hodinou, pokud bude zařízení připojeno k napájení.

Jak z iPhonu, iPadu nebo iPodu Touch odstranit staženou systémovou aktualizaci

  1. Otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Jděte do Obecné → Úložiště a využití iCloudu.
  3. Pod sekcí Úložiště klikněte na možnost Spravovat úložiště.
  4. Zobrazí se vám seznam nainstalovaných aplikací. V něm najděte aktualizační soubor a klikněte na něj.
  5. Klikněte na Smazat Aktualizaci a potvrďte, že ji opravdu chcete smazat.

navod-smazani-update

Po provedení těchto kroků bude aktualizace iOS ze zařízení odstraněna, přestanete dostávat upozornění o možnosti aktualizace a uvolní se paměť, kterou aktualizace zabírala. Bohužel je toto řešení pouze dočasné a po tom, co budete připojeni k WiFi a ponecháte zařízení na nějaký čas v klidu, se aktualizace znovu stáhne a začne vyskakovat upozornění. Stačí ale opět provést tento jednoduchý postup a budete mít opět klid a více volného místa.

delete-ios-software-update-fb

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.