Zavřít reklamu

iPhone 7 icon koncept 2Pokud jste doufali, že iPhone 7 se bude chlubit certifikací iP68, kterou mimo jiné má i nový Samsung Galaxy Note 7 a která zajišťuje, že telefon si můžete vzít do sprchy nebo se s ním jít klidně koupat do bazénu, pak vám musíme zklamat. Podobné sny můžete odložit minimálně ještě o rok. Zaměstnanec Foxconnu, kde se nové iPhony vyrábí, totiž potvrdil, že chystaný iPhone skutečně bude disponovat kapacitním Force Touch Home buttonem a díky tomu bude voděodolnější než iPhone 6s. Ovšem na výše zmíněnou certifikaci bohužel prý nedosáhne.

Certifikací iP68 se může pochlubit i Samsung Galaxy S7 a S7 Edge a říká nám, že telefon se může ponořit do hloubky 1,5m, kde vydrží až 30 minut. Zdroj sice uvádí, že se iPhone 7 bude více odolný vůči vodě, ale Apple se s tím pravděpodobně vůbec nepochlubí, protože pak by uživatelé mohli telefon reklamovat, když by se jim namočil. Stejně tak je to i u Apple Watch, u kterých Apple neuvádí, že jsou nějak voděodolné, ale klidně si s nimi můžete jít zaplavat a vydrží.

Kromě výše uvedeného zdroj z Foxconnu ještě potvrdil, že iPhone 7 dorazí v očekávané Space Black variantě a bez 3,5mm jacku, což už je takové veřejné tajemství a všichni s tím počítají. Dokonce i Samsung, který se tomu na své nedávné konferenci posmíval.

iPhone 6 water FB

*zdroj: phonearena

 

Dnes nejčtenější

.