Zavřít reklamu

iPhone 7 icon koncept 5Známý leaker Evan Blass, na Twitteru jako @evleaks on Twitter, zveřejnil o víkendu několik zajímavých informací o nadcházejícím smartphonu od Applu, který je označovaný jako iPhone 7 nebo nově také jako iPhone 6SE. Blass nejprve uvedl, že letošní iPhone by měl spatřit světlo světa v týdnu od 12. září a prodávat by se měl začít už v pátek 16. září. Nyní Blass ale uvedl, že předobjednávky by měly začít už 9. září, což je pátek před tím, než měl být představen.

Předobjednávky v minulých letech startovaly vždy týden před tím, než se začal nový iPhone prodávat, avšak loňský iPhone 6s byl výjimkou. Mezi předobjednávkami a oficiálním zahájením prodeje byly dva týdny. Z nyní zveřejněného a údajného zahájení předobjednávek lze vydedukovat, kdy by měl tedy Apple nový iPhone představit. Obvykle totiž Apple pořádá konferenci v úterý nebo ve středu a na té oznámí, že předobjednávky začnou už v pátek.

Apple by tedy mohl iPhone 7 (případně iPhone 6SE) představit v úterý 6. září nebo ve středu 7. září. Důvod, proč by měl Apple chtít začít prodávat nový iPhone o něco dříve, je poměrně jasný. Chce jich totiž prodat co nejvíce do konce září, kdy končí další finanční čtvrtletí a zajistit tak, aby meziroční pokles prodejů iPhonů nebyl tak velký. Apple totiž na Q4 2016 očekává další pokles prodejů, což oznámil Tim Cook při úterním oznamování finančních výsledků.

iPhone 7 and 7 Plus FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.