Zavřít reklamu

Apple Maps iconOficiální Apple Maps už urazily pořádný kus cesty od doby, kde přestali využívat mapové podklady od Googlu. Zpočátku to byla tragédie a celý svět si z nich dělal legraci, ale postupem času Apple vše dohnal a dnes jsou jejich mapy naprosto spolehlivé. Osobně jsem s nimi neměl za poslední rok sebemenší problém. Společnost chce své služby dále vylepšovat a nabízet nové možnosti a jednou z nich je také spojení se službou Parkopedia. Právě její integrace do map, je posledním z pokusů o nabídnutí něčeho nového všem uživatelům map od Applu.

Parkopedia je zajímavý projekt, jehož cílem je nabídnout uživatelům perfektní informace o parkovacích službách v daném městě. Tato služba překvapivě funguje i v České Republice (zastoupení měst je opravdu veliké, sami to můžete vyzkoušet zde) a celkově se chlubí tím, že je dostupná pro více než 75 zemí po celém světě. Uživatelé Apple Maps tak budou ve velmi blízké budoucnosti schopni najít parkování tam, kde ho budou potřebovat.

Integrace samotné Parkopedie do map začala již v březnu v USA, včera ovšem došlo na globální spuštění. Uživatelé tak budou moci nově vyhledávat specifické parkování, ať už se jedná o klasické stání, nebo garážové parkování a tak dále. Budou moci získávat nejaktuálnější informace o volné kapacitě, cenách a způsobu placení. Spolupráce by se měla dále vyvíjet a funkcionalita by se tak měla dále rozšiřovat. V současné době už se můžete podívat, zda-li vám Apple Maps nějaká parkoviště nabízí. Stačí si je vyhledat v mapách dle symbolu „P“. V Praze jich je hned několik a po rozkliknutí se vám zobrazí základní informace o parkování.

parkopedia ios mapy

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.