Zavřít reklamu

Google Maps získají malou, ale velmi užitečnou funkci, která uživatelům umožní uložit si pozici, kde zaparkovali svůj automobil. Funkce, která vám dokáže i připomenout, kdy vyprší vaše parkovné bude dostupná na iOS i Androidu.

Pokud klepnete na modrou tečku zobrazující vaši aktuální polohu, objeví se nabídka s novou možností „Nastavit jako parkovací místo“. Jakmile pozici uložíte, objeví se na mapě ikonka „P“, která značí pozici zaparkovaného vozu. Uživatelé by měli mít možnost si lehce upravit adresu, zapsat si poznámky k parkovišti a zadat, kolik času ještě zbývá do vypršení parkovného kliknutím na kruhový ukazatel (15 minut před vypršením vás aplikace upozorní). Také by měla být možnost parkovací místo sdílet a přidat fotky, které pomohou zapamatovat si místo. Bohužel jsem z těchto funkcí narazil jen na sdílení parkovacího místa. Pokud zvolíte nové parkovací místo, automaticky se staré smaže.

[appbox simple appstore id585027354]

Toto manuální zadávání pozice doplňuje nedávnou automatickou funkci detekce místa zaparkování. Tato inteligentní funkce funguje, když propojíte telefon s automobilem pomocí USB nebo Bluetooth. Když se spojení přeruší, mapy automaticky zaznamenají místo. Mapy od Applu obsahují podobnou funkci.

Uživatelské prostředí Google Maps s možnostmi úpravy lokace, přidáním poznámky nebo fotografie:

google_maps_parking_location_1490101226834
google maps fb

Dnes nejčtenější

.