Zavřít reklamu

Nepochybujeme o tom, že řada skalních fanoušků jablečné společnosti by v Applu pracovala klidně i zadarmo. Cupertinský gigant ale nabízí lukrativní a dobře placené pozice. Jak vypadá 23 nejlépe placených pozic ve firmě Apple? Jednotlivé pozice uvádíme pod jejich originálním názvem, přepočet roční mzdy jsme provedli na základě aktuálního kurzu. Článek nezmiňuje high-level pozice v Applu.

23. Hardware Design Egineer – ASIC microchips

Specialisté na této pozici se zabývají tvorbou návrhů designu nových zařízení a návrhem výroby prototypů. Hardwaroví designéři se specializací na ASIC tvoří v Applu tým, odpovědný za navrhování integrovaných obvodů (Application Specific Integrated Circuit), případně specifických mikročipů pro jablečná zařízení.

Plat: Cca 3,5 milionu korun

22. Senior Physical Design Enigneer

Poté, co je úspěšně vyřešen design daného produktu, přebírají práci specialisté, pracující na pozici „Senior Physical Design Engineer“. Tým těchto specificky zaměřených pracovníků má za úkol plánovat „prototypování, sestavení, úpravu a vyhodnocení“ fyzických modelů nových zařízení tak, aby odpovídaly specifikacím návrhů podle popisu práce na PayScale.

Plat: Cca 3 604 000 korun

21. Software Engineering Manager

Úkolem specialistů na pozici „Software Engineerign Manager“ je dohlížet na týmy, zodpovědné za práci na aktualizacích jablečných operačních systémů, a řídit je. Pracovníci na této pozici musí mít minimálně bakalářský titul z vysoké školy.

Plat: Cca 3 605 000 korun

20. Procurement Manager

Pozice Procurement Manager je známá také pod názvem Purchasing Manager. Tito lidé pracují v Applu buďto v oblasti financí, nebo v oddělení logistiky. V popisu práce mají správu a dohled nad požadavky dodavatelů a vytváření strategie nákupu s ohledem na stanovený rozpočet.

Plat: Cca 3 627 000 korun

19. Senior Product Marketing Manager

Jedním z důvodů, proč je společnost Apple tak úspěšná, jsou její chytré a inovativní marketingové kampaně. Je logické, že lidé, specializující se na jablečný marketing, jsou společností královsky placeni. Tato pozice ale vyžaduje precizní znalosti nejen marketingu, ale i jablečného sortimentu a technologií.

Plat: Cca 3 696 000 korun

18. Software Development Manager

Společnost Apple ve svých řadách zaměstnává obrovské množství vývojářů, kteří pracují na nejrůznějších produktech. Řídit tyto vývojáře je náročný úkol, vyžadující notnou dávku talentu. Uchazeči o pozici s názvem Software Development Manager za sebou musí mít minimálně desetiletou zkušenost v oboru a musí se vyznačovat dobrými vůdčími schopnostmi.

Plat: Cca 3 715 000 korun

17. Senior Finance Manager

Pracovník na pozici Senior Finance Manager je odpovědný za rozhodnutí, spojená s kapitálem společnosti. Jeho úkolem je také shromažďování informací o majetku a prodeji, reportování příslušných údajů na vyšší místa a rozhodování o tom, jak budou vynaloženy finanční prostředky jablečné společnosti. S vysokou odměnou jsou ale také spojeny vysoké nároky a obrovská odpovědnost.

Plat: Cca 3 760 000 korun

16. Senior Product Manager

Ve velkých a významných společnostech, jako je Apple, je mimořádně důležitá efektivní organizace a správný stupeň utajení, a příslušní vedoucí pracovníci musí tyto ideály plně respektovat. Senior Product Manager má za úkol vytváření a správu produktových map, nastavování týmových milníků a komunikace s ostatními odděleními v Applu a dalšími stranami.

Plat: Cca 3 760 000

15. Applications Software Engineer V

Po lidech, kteří mají na starost software, vyžaduje společnost Apple vynikající schopnosti v oblasti programování a navrhování. Součástí názvu pozice je římská číslice „V“, která naznačuje, že se jedná o titul na vyšší úrovni pro zkušenější odborníky.

Plat: Cca 3 870 000 korun

14. Senior Operations Manager

Senior Operations Manager je odpovědný za to, aby společnost fungovala jako jeden soudržný, schopný tým. Úkolem těchto specialistů je pracovat na procesech a procedurách, majících za cíl zlepšovat firemní produktivitu a plnit předsevzetí, týkající se efektivnosti a výkonnosti.

Plat: Cca 3 959 000 korun

13. Engineering Manager

Pracovní náplň zaměstnanců na pozici s názvem Engineering Manager závisí na tom, v jakém oddělení dotyčný pracuje. Obecně by se dalo říci, že Engineering manager ve společnosti Apple má efektivně vést tým, za který je odpovědný, podílet se na vývoji uživatelských rozhraní a aplikací.

Plat: Cca 3 981 milionu korun

12. Software Engineer V

Osoba na pozici Software Engineer V většinou píše, navrhuje, vyvíjí a modifikuje software, aplikace a operační systémy. Tento typ pracovní pozice obvykle vyžaduje člověka s minimálně osmiletou (ideálně však desetiletou) předchozí zkušeností.

Plat: Cca 4 miliony korun

11. Industrial Designer

Zaměstnanci Applu na pozici Industrial Designer mají za úkol zajistit, aby výsledné jablečné produkty vypadaly přesně tak, jak mají. Než Jony Ive postoupil na pozici šéfa designu, měl na starost právě tento tým. Lidé na pozici Industrial Designer musí nejenom disponovat náležitými zkušenostmi v oboru, ale také se neustále učit a pečlivě sledovat všechny trendy a vývoj.

Plat: Cca 4 043 000 korun

10. Senior Software Engineering Manager

Obchodní model společnosti Apple silně závisí mimo jiné na designu a vývoji jablečného softwaru. Specialisté na pozici Senior Software Engineering Manager mají v Applu na starost na tuto oblast pečlivě dohlížet.

Plat: Cca 4 308 000 korun

9. Engineering Manager II

Jaké požadavky má cupertinská společnost na zájemce o pozici s názvem Engineering Manager II? „Musíte být sami o sobě vysoce motivovaní jedinci, kteří dokáží vytvořit dynamický a kreativní týmové prostředí, ve kterém se problémy řeší novými a inovativními způsoby,“ stojí v popisu pracovní pozice na síti LinkedIn. Dalšími požadavky je minimálně bakalářské vzdělání v oblasti výpočetní techniky a znalost systémů SoC.

Plat: Cca 4 365 000 korun

8. Manager III

Pojem „manažer“ jako takový je hodně obecný, manažer „třetího stupně“ (Manager III) v Applu má ale popis práce velmi jasně daný. Jeho odpovědnost spočívá ve správné péči o tým. Římské číslice u názvů pozic v Applu značí „důležitost“ odpovědného pracovníka: čím vyšší číslo, tím větší odpovědnost a více povinností, ale také vyšší plat.

Plat: Cca 4 423 000 korun

7. Software Engineering Manager II

Softwaroví inženýři jsou jedním z hlavních poháněcích motorů jablečné společnosti. Není tedy divu, že odborníci v tomto oboru jsou v Cupertinu velmi vysoce ceněni, jedná se ale o také o velice náročnou a odpovědnou práci.

Plat: Cca 4 457 000 korun

6. Senior Engineering Manager

Senior Engineering Manager je jedna z top pozicí v jablečné společnosti a uchazeči o ni se musí prokázat minimálně desetiletou zkušeností v oboru a hlubokými znalostmi. V závislosti na tom, v kterém oddělení Senior Engineering Manager pracuje, má za úkol vést tým, odpovědný za sestavování a navrhování produktů, aplikací a služeb.

Plat: Cca 4 514 000 korun

5. Creative Director

Ve firmách, jako je Apple, patří design a provedení mezi klíčové prvky. Specialista na pozici Creative Director hraje důležitou roli. Na starost má kromě jiného vedení komunikačního týmu v oblasti reklamy, marketingu a propagace.

Plat: Cca 4 644 000 korun

4. Senior Counsel

Senior Counsel je další z pozic v Applu, která vyžaduje osm, ale ideálně deset let zkušeností v oboru. Ve velkých společnostech, jakou Apple bezpochyby je, hraje právník klíčovou roli, a řeší široké spektrum záležitostí od realit přes etické otázky až po ochranné známky.

Plat: Cca  4 726 000 korun

3. Software Engineering Director

Software Engineering Director je jedna z nejlépe placených pozic v tomto oboru. Čím vyšší je úroveň dané pozice, tím zajímavější je i plat, stoupají ale i požadavky a odpovědnost.

Plat: Cca 5 099 000 korun

2. Director

Pracovník, zastávající v Applu pozici s názvem „Director“, musí plnit hned několik velice důležitých a odpovědných rolí – konkrétní náplň práce závisí na oddělení, v kterém Director působí – může jít o výrobu, marketing nebo třeba vývoj. Director má vždy vedoucí pozici v týmu a musí disponovat analytickými, vůdčími i praktickými schopnosti. Jedním z hlavních požadavků je minimálně osmiletá praxe v oboru.

Plat: Cca 5 617 000 korun

1. Senior Director

Senior Director je jedna z opravdu top vedoucích pozic v Applu. Od Senior Directora se očekává především obrovská spousta zkušeností s manažerským procesem, schopnost vést jakýkoliv tým za všech okolností a vysoká psychická odolnost.

Plat: 6 836 000 korun

Apple Headquarters fb

Dnes nejčtenější

.