Zavřít reklamu

Airpods iconJsou tři varianty sluchátek, kterých se můžeme dočkat společně s iPhonem 7. První, že půjde o současné EarPods s 3,5mm jackem a k nim bude speciální redukce. Druhá, že půjde o EarPods s Lightning konektorem. A třetí, že se dočkáme nových a hlavně bezdrátových sluchátek. Bohužel nejméně pravděpodobná se jeví třetí varianta, protože zcela bezdrátová sluchátka by měl Apple představit po boku iPhonu, ale prodávat je zvlášť. Sluchátka by měla být skutečně bez jediného drátku a nabíjet by se měla pomocí pouzdra, které bude sloužit zároveň právě jako dock.

Že Apple nová sluchátka chystá, naznačuje i ochranná známka, kterou si nechal schválit. Už je to nějakou dobu, co Apple o známku na název „AirPods“ požádal, ale nyní se přišlo na další podrobnosti, které dokazují, že společnost chce konečně naplno využít akvizice Beats a ukázat tak svá první sluchátka, která se budou prodávat zvlášť a hlavně budou bezdrátová.

Sám Apple si ale o přihlášku nepožádal, využil na to totiž svojí tajnou společnost Entertainment Flight LLC. Jde o firmu, která s Applem není nijak spojovaná, ale všichni, co se zabývají Applem, ví, že kalifornské společnosti patří. Apple použil společnost Entertainment Flight LLC i k registraci ochranných známek na názvy jako „iPad“, „CarPlay“ nebo třeba „iWatch“  a všichni víme, že všech těchto produktů jsme se skutečně dočkali, i když z iWatch jsou nakonec Apple Watch, ale to už je jiný příběh, více zde.

Dokument o registraci podepsal jistý Jonathan Brown, který ve firmě zastává pozici manažera. Později se však zjistilo, že jde o zaměstnance Applu, kde je šéfem oddělení, které se stará o patenty a ochranné známky. Je tedy jasné, že název „AirPods“ nakonec patří kalifornskému gigantovi a společnost si jej nechala schválit jen necelé dva měsíce před tím, než má nová sluchátka ukázat. Doufejme tedy, že se máme na co těšit.

Majdy Airpods iPhone 7

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.