Zavřít reklamu

Airpods iconiPhone 7 by měl být vůbec první telefon od Applu, kterému bude chybět 3,5mm jack pro sluchátka. Naznačují to mnohé informace od spolehlivých zdrojů a jde už o tak profláknutou zprávu, že jí všichni berou v podstatě jako samozřejmost. Otázkou ale je, jakých sluchátek se dočkáme v balení s iPhonem 7. Budou bezdrátová nebo půjde o běžné EarPods jen zakončené Lightning konektorem namísto 3,5mm jacku? To je stále ve hvězdách, ale nový patent nám naznačuje, jakou technologií by mohla sluchátka v balení disponovat.

Apple si totiž nechal patentovat sluchátka, která jsou bezdrátová, ale lze je připojit i přes kabel. Společnost chce taková sluchátka, kde byste mohli přejít z bezdrátová na drátovou technologii, aniž byste cokoli poznali. Hudba by se totiž například při připojení kabelu vůbec nepřerušila a plynule by pokračovala dál.

Na bezdrátových sluchátkách, ke kterým lze připojit obyčejný kabel, není nic zvláštního, jelikož taková nabízejí výrobci po celém světě. Ovšem výrobci prozatím nevyřešili dva hlavní problémy, které sebou rychlá změna technologie během poslouchání přináší a právě ty Apple svým patentem vyřešil.

Majdy Airpods iPhone 7

První je, že telefon se nedokáže automaticky připojit ke správným Bluetooth sluchátkům, jelikož v okolí jsou další známá zařízení. Druhý problém je, že i když se telefon spojí se správným zařízením, stále trvá několik vteřin, než se naváže spojení a hudba se začne přehrávat.

První problém řeší Apple tak, že sluchátka budou obohacena o nějakou technologii (paten je na detaily nepřesný), díky které telefon pozná, že jde o bezdrátová sluchátka, která jsou momentálně připojena k telefonu drátově. Druhý problém chce Apple vyřešit tak, že přímo do obvodu sluchátek integruje vyrovnávací paměť, ze které se bude hudba přehrávat, zatímco se budou sluchátka rychle párovat s telefonem. Navíc by sluchátka měla být schopna zaznamenat bod, kdy byl odpojen jeden zdroj zvuku a druhý teprve začíná, tudíž by uživatel vůbec nic nepoznal.

Nakonec patent popisuje, jak jedním kabelem může být přenášen zvuk a zároveň budou sluchátka napájena z iPhonu, což může vést k obavám, že napájení sluchátek bude rychle vybíjet baterii v iPhonu. O tom už se ale Apple v patentu nezmiňuje.

iPhone 7 wireless earpods

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.