Zavřít reklamu

iphone_lightning_earpods

Již několik týdnů panují zvěsti o tom, že iPhone 7 se nedočká 3,5mm jacku pro sluchátka. Applu byl dnes udělen patent na hybridní konstrukci sluchátek, které by nabíjely bezdrátová sluchátka pomocí magnetického kabelu a s iPhonem by komunikovaly nejenom bezdrátově. Oficiální název patentu zní „Odnímatelná bezdrátová sluchátka.“ Detailní popis napovídá, že by sluchátka mohla přijímat audio signál prostřednictvím tradičního kabelu nebo pomocí Bluetooth. Kabel by mohl být ke sluchátkům přichycený magnetem.

Každé sluchátko by mělo být mezi sebou propojeno kabelem. Avšak rozhodující pro tento vynález je magnetický připojovací mechanismus, který spojuje dobíjecí zařízení a případně i kabel ze zařízení, které posílá do sluchátek zvuk. Když si omylem magnety odsebe vytrhnete, systém by měl být naprogramován tak, aby rozpoznal změnu stavu. Po „vytržení“ by automaticky pozastavil proces nabíjení a aktivoval bezdrátovou komunikaci, takže by uživatel skoro nepoznal výpadek. Bezdrátová technologie má výhodu především ve volnosti bez strachu vytrhnutí drátů nejenom z iPhonu

16056-12640-160301-Wireless-2-l

Sluchátka by měla mít stejný tvar jako EarPody, které přišly s iPhonem 5. Výsledný zvuk by měl být velice podobný. Je nutno však podotknout, že není jasné zda-li Apple tento mechanismus sluchátek opravdu použije, protože vlastní stovky patentů, které ve svých produktech zatím nikdy nepoužil.

16056-12639-160301-Wireless-l
iPhone 7 wireless earpods

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.