Zavřít reklamu

macOS 10.12 Sierra iconVčera večer vydal Apple po boku iOS 10 Beta 2, tvOS 10 Beta 2 a watchOS 3 Beta 2 také druhou vývojářskou beta verzi macOS 10.12 Sierra. Ta oproti iOS 10 Beta 2 nepřináší v podstatě skoro žádné novinky, tedy prozatím se ví jen o jedné jediné. Po nainstalování aktualizace z Mac App Store je totiž možné aktivovat funkci Auto Unlock, tedy že svými Apple Watch budete odemykat MacBook, iMac nebo jakýkoli jiný počítač od Applu.

Auto Unlock získal podporu právě až ve včerejší druhé beta verzi, nám v redakci a ještě serveru Cult of Mac, se ale podařilo funkci zprovoznit už na první beta verzi nového desktopového systému, což je nám tak trochu záhadou. Alespoň jste si ale u nás mohli podrobněji a trochu s předstihem přečíst, jako novinka funguje a co všechno je k její aktivaci potřeba. Nyní se k tomu všemu ještě přidává povinnost zaškrtnou jedno políčko v Předvolbách systému, čímž funkci aktivujete.

Auto Unlock funguje tak, že pokud vlastníte Apple Watch, máte je autorizované na ruce a přijedete ke svému Macu, automaticky se odemkne a vy tak vůbec nemusíte zadávat heslo. Jak uvedl sám viceprezident pro softwarové inženýrství v Applu, Craig Federighi, funkce je navržena tak, aby byla skutečně bezpečná a hlavně aby nemohla být zneužita k odemčení Macu nějakým falešným zařízením. Více se ale dočtete v článku zde.

macos-10-12-sierra-beta-2-auto-unlock

Dnes nejčtenější

.