Zavřít reklamu

iPhone family iconV posledních dnes si připomínáme devítileté výročí od doby, kdy se začal prodávat první iPhone. Jako každé výročí, i během tohoto se objevilo mraky typických zpráv. Porovnání všech dosavadních modelů, historické vzpomínky, komentáře bývalých zaměstnanců a tak dále. Dnes tu však máme něco poměrně originálního a rozhodně dost zajímavého. Společnost QuartSoft dala dohromady opravdu gigantickou infografiku, na které popisují všechny historické a vědecké milníky, které přispěly k dnešní podobě iPhonu. Jedná se o opravdu velký kus grafiky, která rozhodně stojí za prozkoumání. Odkaz samozřejmě najdete v článku.

V první řadě je nutné říci, že tuto infografiku nenajdete v plné velikosti v článku. Je prostě obrovská a budete si jí tedy muset otevřít zvlášť. Soubor v původní velikosti najdete zde nebo když kliknete na zmenšeninu níže. Upozorňujeme že je opravdu obrovská a pro pohyb a orientaci budete hodně přibližovat a posouvat :) No a co se na ní vlastně nachází? Je to jednoduché – úplně všechno.

Grafika je vertikálně chronologicky seřazená, tudíž na spodní straně je její počátek zhruba v období 40 000 let před naším letopočtem. První konkrétní datová zmínka je pak z období kolem 35 000 let před naším letopočtem, která se týká schopností uchovávat text a jiné informace. Z tohoto bodu se postupně větví monumentální strom, ve kterém se postupně odkrývají nové vědecké vynálezy a milníky lidstva, které ho nějakým způsobem posunuly dál. Ve spodní části vlevo je pak umístěna legenda. V 17. století se pak začíná graf opravdu hodně větvit a do té doby přehledná grafika se stává obrovským shlukem informací. Vše pak vede k roku 2007 a vydání prvního iPhonu. Dost již slov, přesvědčte se o tom sami. Je to opravdu impozantní kus práce.

iphone-tech-history-infographic

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.