Zavřít reklamu

iPhone 6s camera iconZapomeňte na novou Apple Music, na nové iMessage, na novou uzamčenou obrazovku s novými notifikacemi nebo na nové widgety. V iOS 10 je novinka, na kterou jsme se těšili víc, než na cokoli jiného, i když jde ve výsledku vlastně o prkotinu. V novém systému je totiž konečně možné fotit a zároveň při tom poslouchat hudbu, ať už ze sluchátek nebo jen z reproduktoru telefonu.

Pokaždé, když jsem na svém iPhonu 6s s iOS 9 poslouchal skladby a v tu ránu jsem viděl něco zajímavého, co jsem si chtěl vyfotit a rychle otevřel fotoaparát, hudba se mi pozastavila. Šlo o neuvěřitelně otravnou funkci, kterou bylo možné vyřešit jen pomocí jailbreaku, konkrétně pomocí speciálního tweaku. Navíc to vůbec nedávalo smysl, protože i když jste měli zvuky na iPhonu vypnuté a fotoaparát jste otevřeli, stejně se hudba pozastavila.

Problém se týkal jen iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus s iOS 9 a stěžovalo si na něj spousta uživatelů na zahraničních fórech. Jeden se až divil, že Apple nebyl schopný problém vyřešit v jakékoli menší aktualizaci iOS 9, ale prostě nebyl a museli jsme si počkat až na iOS 10.

Pokud v novém systému posloucháte hudbu a otevřete fotoaparát, nic se nestane, hudba běží dál a jakmile začnete fotit, uslyšíte zvukový efekt spouště v přehrávané skladbě. V případě tichého režimu uslyšíte jen hudbu.

Pokud používáte Spotify, tak pro vás máme prozatím špatnou zprávu. Při poslechu hudby ze zmíněné streamovací služby se skladba bohužel pozastaví. Nicméně je pravděpodobné, že bude stačit jen aktualizace, ve které vývojáři ze Spotify problém opraví a bude vyřešeno.

iPhone 6s camera

 

Dnes nejčtenější

.