Zavřít reklamu

Je vlastně docela směšné radovat se nad něčím, co je u všech ostatních telefonů zcela běžné, ale Apple byl vždy tak trochu jiný a za ty roky jsme si zkrátka zvykl, že nic není standardní a běžné. Když se iPhone ve svém nejnovějším modelu zbavil 3,5 mm jack konektoru nastal problém. Telefon totiž díky tomu, že má jen jeden konektor není možné nabíjet při poslechu hudby, tedy pokud samozřejmě nepoužíváte bezdrátová sluchátka. Toho se chytila společnost Pioneer, která představila světu sluchátka Pioneer Rayz Plus, jenž mají jednu skvělou funkci. Umožňují totiž nabíjet iPhone i během poslechu hudby s těmito drátovými sluchátky.

Na konci sluchátek Rayz je pochopitelně Lightning konektor, ovšem pokud si připlatíte za verzi Rayz Plus, která vyjde na 149,95$, zatím co standardní verze stojí jen 99,95$, najdete dva centimetry za Lightning konektorem další Lightnink konektor, do kterého zapojíte nabíječku nebo například Powerbanku a zatím co sluchátka přehrávají vaši oblíbenou hudbu, iPhone se dobíjí. Sice v ten moment máte všude okolo sebe dráty, ale pokud ležíte v posteli a chcete poslouchat hudbu, určitě vám to nevadí. Powerbanku s krátkým kabelem můžete schovat do kapsy k telefonu a nabíjet jej tak i za pochodu.

Protože asi samotnému Pioneeru přišlo trošku směšné chtít za tuto vychytávku padesát dolarů navíc, nabízí Plus varianta lsuchátek také kovový povrch, který standardní verze nemá a to už je nějaký argument pro jejich koupi. Ovšem toto berte spíše jako dloubnutí do samotného Applu než Pioneeru, ten vyřešil design sluchátek velmi elegantně a i samotný druhý konektor pro nabíjení je vyveden velmi pěkně. Sluchátka sama o sobě působí prémiovým dojmem a navíc za cenu 149,95$, pokud se bavíme o verzi s nabíjením, toho nabízí kromě kvalitního poslechu celkem dost. Mají totiž adaptivní potlačení šumu a automatické přerušení přehrávání v momentě, kdy je vytáhnete z uší. Potlačení šumu je navíc aktivní a Rayz k němu používají šest mikrofonů, které obsahují sluchátka.

maxresdefault-21

Sluchátka jsou vybavena také dálkovým ovladačem a samozřejmě mikrofonem pro audio hovory. Pioneer však na dálkový ovladač neumístil jen trojici tlačítek jak je zvykem, ale také jedno tlačítko navíc, které si můžete pomocí doprovodné aplikace pro iOS naprogramovat a ovládat s ním cokoli je libo. Aplikace nabízí také pokročilé ekvalizéry a mnoho dalších vychytávek, které vám zpříjemní poslech.

Dnes nejčtenější

.