Zavřít reklamu

phillshiler fb

Letošní červnová WWDC byla opravdu velice vyčerpávající a nebylo mnoho prostoru na ní sdělit úplně všechny zásadní novinky. Vysoce postavení inženýři Applu – Phil Shiller a Craig Federighi nyní mluvili s Jhonem Gruberem v jeho The Talk Show o novinkách představených v pondělí. Shiller a Federighi sdělili několik detailů ohledně nových verzích operačních systémů a představili nám některé novinky, které nakonec Apple na WWDC nemohl ukázat vzhledem k omezené délce konference. Které další významné novinky jsou součástí operačních systémů od společnosti Apple?

Nejprve v rozhovoru mluvili inženýři o Siri. Shiller a Federighi vysvětlili, že Apple s radostí vytvořil SiriSDK, na kterém mohou vývojáři stavět své nové aplikace. Díky tomu již nebude Siri závislá pouze na oficiálních aplikacích Applu. Phil a Craig také řekli, že Siri toho bude díky ostatním vývojářům umět mnohem více. Díky SiriSDK budeme moci pomocí hlasové asistentky zakoupit nějaký produkt, odeslat zprávu či dokonce objednat vstupenku do kina. Federighi uvedl, že Apple chce umožnit vývojářům, aby zlepšili zážitek z používání aplikací.

V návaznosti na WWDC si mnozí všimli, že jsou v App Store nové aplikace mezi které patří například Akcie nebo Poznámky. Moderátor pořadu se zeptal, zda-li můžeme aktualizovat samotné aplikace, aniž bychom aktualizovali na iOS 10, protože například aplikace Poznámky se dočkala několika nových funkcí. Schiller řekl, že aplikace nemohou být aktualizované bez nové verze iOS. Navíc Shiller podotkl, že pokud „odinstalujeme“ aplikaci v iOS 10, smažou se uživatelská data a skryje se ikona, to znamená, že několik MB stále aplikace v iPhonu zabírá.

Shiller také řekl, že nyní Apple intenzivně pracuje na změnách v Mac App Store, který jednoznačně potřebuje vylepšit.

Na závěr rozhovoru Federighi uvedl, že se společnost výrazně zaměřila hlavně na iMessage v iOS. Apple ví, že majitelé iPhonu tráví mnoho svého času v aplikaci Zprávy a právě v ní je dostatek prostoru, aby si uživatelé operační systém iOS 10 naprosto užili. Celý rozhovor zatím není k dispozici, ale již brzy by se měl objevit na Daring Fireball.

phil-schiller fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.