Zavřít reklamu

App Store icon

Apple zhruba před šesti měsíci povýšil svého zaměstnance Phila Shillera. Ten má od prosince za úkol dohlížet zejména na (Mac) App Store. Od té doby se postaral o několik příjemných změn, které v obchodě s aplikacemi nastaly. Jak poznamenal server 9to5mac, Phil se postaral o kategorii nejlepší nové aplikace, které se nemění už jednou za týden, ale minimálně dvakrát, ale zatím stále nepravidelně. Phil se nám před samotnou konferencí celkem rozpovídal a sdělil novinářům několik zásadních změn, kterých se App Store dočká.

Měla by být představena služba, o které se spekulovalo už dříve. Vývojářská studia si budou moci zaplatit placenou pozici aplikace. „Uživatel by mohl vidět “placené” aplikace na horních příčkách vyhledávání. Například, když vývojář zaplatí, aby se aplikace zobrazila, když někdo zadá “fotball” nebo “puzzle”, uvidí aplikaci majitel iOS zařízení ve vyhledávání na horní pozici,” sdělil Phil. Zároveň je Shiller prý přesvědčen, že služba bude fungovat opravdu skvěle a zákazníci budou opravdu spokojeni. Díky nové službě budou mít možnost i začátečnická studia se dostat na první příčky v App Store. Reklamy v App Store by měly údajně být spuštěné v betaverzi už v pondělí. Veškeré propagované aplikace budou samozřejmě také označeny štítkem. Podobný koncept by měl fungovat i na Google Play.

Apple_Confidential_-_Image_1__HR_

Nově by měl App Store také skrývat aplikace, které jsme již nainstalovali. Tudíž by se vám stažené aplikace neměli v App Store zobrazovat. Uživatelé by se také měli dočkat nových 3D Touch zkratek, konkrétně pokud podržíme prst na ikoně aplikace, můžeme ji následně snadno sdílet svým přátelům.

Snad nejvíce pozitivní zprávou pro vývojáře je nové rozdělování výnosů z aplikací v případě předplatného modelu, který přichází nově i na všechny aplikace. To znamená, že nově budou mít možnost vývojáři zavést předplatné u všech svých aplikací. Dosud ho totiž mohly využívat například cloudové, zpravodajské a streamovací služby. Apple bude taktéž nově zvýhodňovat aplikace, kterým se podaří dlouhodobě využívat model předplatného. „První rok, co bude aplikace využívat předplatné, získá 70% podíl z výnosu, zatímco Apple zbylých 30%. Po uplynulém roce správného fungování předplatného režimu bude již vývojář získávat 85% výnosů,“ sdělil Shiller. Aplikace, které již předplatné využívají, dostanou výhodnější rozdělení výnosů už v polovině tohoto měsíce.

O tom, že Phil udělal opravdový kus práce svědčí i fakt, že Apple nyní schválí nové aplikace do 24 hodin. Dříve museli vývojáři čekat průměrně 8 dnů, než byla aplikace schválena. “Způsoby, kterými vyvíjíme aplikace pro iOS, se točí okolo faktu, že i schvalování aktualizací může trvat dlouho. Snažíme se, aby byl aktualizační cyklus týdenní. Rychlejší schvalovací proces je výborný a urychluje vývojový cyklus. Aplikace po předložení je za několik hodin dostupná,” řekl vývojář, který stojí za aplikací Uber nebo Forusquare.

Je trochu škoda, že ani jednou Phil nezmínil Mac App Store, který by nějakou úpravu určitě potřeboval. Veškeré novinky se nejspíše dozvíme už na pondělní WWDC. O všech podrobnostech a novinkách, nejenom ohledně App Store, vás samozřejmě budeme ihned informovat.

iphone 6s - appstore-fb

*Zdroj: 9to5mac.com, theverege.com

Dnes nejčtenější

.