Zavřít reklamu

Siri remote

Apple včera představil nový operační systém tvOS pro Apple TV, který přináší poměrně velkou úlevu pro vývojáře. Apple totiž do současné chvíle trval na tom, že vývojáři musí podporovat Apple TV Remote, tedy dálkové ovládání pro Apple Tv, které je součástí balení. Problém byl však v tom, že tento ovladač musely podporovat veškeré hry a aplikace a to i ty, pro které se standardní ovladač příliš nehodí a vývojáři pro jejich hraní potřebují gamepady.

Apple však dal podporu Apple TV Remote přímo do podmínek schválení aplikací pro Apple TV a tak vývojáři nemohli dělat nic jiného než ovladač alespoň nějak podporovat aby splnili požadavky Applu. Včera však Apple vedle beta verze nového tvOS vydal také podpůrné dokumenty pro novou verzi tvOS ve kterém se píše následující: „Při navrhování her pro tvOS můžete vyžadovat použití herního ovladače MFI, pokud je to však možné, měli byste rovněž podporovat Siri Apple TV Remote“.

Apple tak upravil svoji rétoriku a místo vyžadování Apple TV Remote nyní doporučuje jeho podporu. To vývojářům ulehčí práci zejména při vývoji her, které zkrátka bez Gamepadu není možné ovládat a Apple TV Remote na ně se svými čtyřmi tlačítky jednoduše nemůže stačit. Vývojáři si na nutnost podporovat Apple TV Remote stěžovali a uváděli, že je nemožné tento ovladač použít pro ovládání složitějších her, které vyžadují jemnější pohyby pro přesnou kontrolu.

Na jednu stranu se tak budou mít možnost v Apple TV App Store ukázat zajímavější aplikace a hry náročnější na ovládání, ovšem na druhou stranu to pro nás uživatele znamená fakt, že se můžeme setkat s hrou, kterou si nyní již zkrátka nezahrajeme pokud nemáme speciální Gamepad.

Apple TV 4 FB

Dnes nejčtenější

.