Zavřít reklamu

Facebook iOS iconFacebook často mění spoustu detailů, kterých si normální uživatel ani nevšimne. V minulých letech změnil písmo mockrát, ať už to byla Lucida Grande nebo Tahoma. A právě včera server mashable.com oznámil, že Facebook v tichosti změnil typ písma z Helvetic na Geneva. V tomto momentě jej testuje jen na stolních PC a noteboocích, takže smartphony se toho netýkají. Všimli si toho uživatelé, které Facebook náhodně vybral mezi testery, jak to dříve udělal i s novým timeline. Nový font je velice podobný tomu starému, jen je tenčí a více světlý. Největším rozdílem je písmeno G, které v nové verzi nemá čárku na konci písmene.

Změna je vidět i v odstínu odkazů, které jsou tmavější. Jako celek je tento font více minimalistický a podle mého názoru i lépe čitelný. Pokud se vám ale i přes to nový typ písma nezamlouvá, nemusíte se bát. Jak už jsem předtím napsal, font je teprve ve fázi testování.

starý font Helvetica                                                            nový font Geneva

         

Facebook není jedinou společností, která se v posledních týdnech zaměřila na písmo. Google nedávno testoval odkazy zbarvené do černé, místo známé modré.

                                                         nové písmo

   

                                                        staré písmo

    

Mashable včera kontaktoval Facebook ohledně nového typu písma, jestli je to jen testovací verze nebo s novým fontem počítají do budoucna. Článek bude aktualizován, až se dozvíme odezvu.

fb steve jobs

*zdroj:mashable

Dnes nejčtenější

.