Zavřít reklamu

Jak na Macu změnit velikost písma na webu je postup, který se nejspíše pokusilo vyhledat již mnoho uživatelů jablečných počítačů. A rozhodně se není čemu divit, jelikož každá webová stránka může mít velikost textu nastavenou jinak. To znamená, že na jedné stránce pro vás může být text čitelný, na druhé ale může být buď malý, takže na něj nevidíte, anebo naopak velký, tudíž se vám na obrazovku nevejde tolik obsahu. Dobrou zprávou je, že v Safari na Macu si můžete relativně jednoduše změnit velikost písma, takže si bez problémů nastavíte takovou velikost, kterou potřebujete.

Jak na Macu změnit velikost písma na webu

Většina uživatelů macOS ví o tom, že lze stránku v Safari jednoduše kompletně přiblížit nebo oddálit, nejedná se však o změnu velikost písma, ale celé stránky, což nemusí být chtěné. V případě, že byste chtěli na Macu v Safari změnit pouze velikost písma, tak se nejedná o nic složitého. U moderních webů se navíc nemusíte ani bát toho, že by se po změně velikosti textu stránka nějakým způsobem rozhodila. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na Macu přesunuli do prohlížeče Safari.
  • Následně se přesuňte na webovou stránku, kde chcete velikost písma změnit.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní liště rozklikněte záložku s názvem Zobrazení.
  • Poté na klávesnici podržte klávesu Option (na starších Macích klávesu Alt).
  • Ve spodní části menu se pak objeví možnosti Zvětšit text nebo Zmenšit text.
  • S podrženou klávesou Option (Alt) podle potřeby klepněte, klidně opakovaně, na tu možnost, kterou potřebujete.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu v Safari změnit velikost písma na webu. Využít k tomu můžete i klávesovou zkratku, konkrétně Option + Command + % pro zvětšení textu nebo Option + Command + – pro zmenšení textu. Nutno zmínit, že jakmile provedete změnu velikosti písma na nějaké stránce, tak se tato předvolba automaticky projeví na celé doméně, tudíž není nutné velikost písma měnit na každé stránce zvlášť. Pokud byste chtěli vrátit zpět původní velikost písma, tak stačí v Zobrazení klepnout na Skutečná velikost.

Dnes nejčtenější

.