Zavřít reklamu

Od představení iOS 16 a dalších nových operačních systémů aktuálně uběhlo již několik dlouhých týdnů. Novinek je v těchto systémech k dispozici opravdu nespočet, což jen dokazuje fakt, že se jim doposud každý den věnujeme. iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura i watchOS 9 jsou stále aktuálně k dispozici pouze v rámci beta verzí pro vývojáře a testery, veřejnost se pak dočká za několik měsíců. I přesto existuje mnoho uživatelů, kteří zmíněné nové systémy na svých zařízeních využívají, jelikož si chtějí novinky osahat s předstihem. Mezi největší změnu v iOS 16 patří přepracovaná zamknutá obrazovka, která se dočkala kompletního přepracování – trpěla ale jednou věcí.

iOS 16: Jak změnit písmo času na zamknuté obrazovce na původní

Apple při představování nové zamknuté obrazovky v iOS 16 uvedl, že ji vytvořil tak, aby byla nová, ale zároveň aby bylo i nadále všem jasné, že využíváte iPhone. To se Applu dle mého názoru povedlo, každopádně tady byl jeden zásadní nedostatek. Apple totiž umožnil uživatelům změnit styl písma času na zamknuté obrazovce, tak nějak ale zapomněl na původní originální styl písma, který známe z několika předchozích verzí iOS. Ve třetí beta verzi iOS 16 jsme se však konečně dočkali přidání tohoto písma a nastavit si ho můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na zamknuté obrazovce autorizovalipodrželi zde prst, čímž se dostanete do režimu úprav.
  • Jakmile tak učiníte, tak u existující zamknuté obrazovky klepněte dole na Přizpůsobit (anebo si vytvořte novou).
  • Následně se ocitnete v režimu úprav, kde klepněte nahoře na sekci s hodinami.
  • Tímto se vám ve spodní části obrazovky objeví panel, ve kterém si můžete vybrat styl a barvu času.
  • Původní styl hodin se konkrétně nachází v prvním řádku na druhé pozici.
  • Jakmile provedete změny, klepněte v panelu na křížek, a poté na Hotovo vpravo nahoře.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 změnit písmo času na zamknuté obrazovce na původní. Jak ale bylo zmíněno, tak pro provedení tohoto postupu musíte mít na vašem iPhonu nainstalovanou třetí beta verzi iOS 16 – ve starších verzích totiž původní styl času vůbec nebyl k dispozici. V režimu úprav si kromě stylu a barvy času můžete nastavit také widgety, a to jak nad časem, tak hlavně pod ním.

Dnes nejčtenější

.