Zavřít reklamu

svitici Apple logo iconKe konci minulého roku jste se na našem magazínu mohli dočíst o zajímavém projektu od The Unlockr, který nabízí všechny potřebné nástroje, abyste docílili toho, že Apple logo na zádech iPhonu bude svítit po vzoru MacBooku. Jde totiž o jeden z detailů, který Apple fanoušci na MacBoocích milují, avšak s nejnovějším Retina MacBookem od něj spolčenost pomalu opouští, a to kvůli tenkosti zařízení. Nejeden majitel iPhonu by si tak přál, aby svítilo i logo na iPhonu a díky The Unlockr si toto přání může splnit.

Bohužel jde o poměrně složitý proces, alespoň pro běžného majitele, který nikdy svůj iPhone neopravoval, a tak by si mohl při instalaci svítícího loga svůj iPhone snadno poškodit. Youtuber EverythingApplePro se ale rozhodl, že si svítící logo do iPhonu nainstaluje a celý proces výměny natočil a popsal ve svém videu.

Youtuber v první řadě podotýká, že logo rozhodně nesvítí tolik, jako na MacBooku, což je vcelku logické, protože v případě MacBooku svítí logo jen díky velkému displeji a také v závislosti na aktuálně nastaveném jasu. V případě iPhonu se jedná jen o malou diodu, která má minimální spotřebu.

Při samotné instalaci upozorňuje hlavně na fakt, že není lehké odstranit baterii, která je v těle iPhonu připevněná a při jejím odlepování jí můžete velice snadno poškodit. Jakmile je ale baterie pryč, už je poměrně jednoduché vyměnit obyčejné logo za svítící. Poté je ale nutné připojit napájení pro logo na napájení pro displej, tudíž je jasné, že svítící logo se bude rozsvěcet zároveň s displejem, ale na druhou stranu bude také spotřebovávat baterii, tudíž se výdrž iPhonu zkrátí. Jde však v podstatě o zanedbatelný rozdíl, protože dioda v logu je opravdu miniaturní.

Jakmile máte napájení připojené a pořádně připevněné, aby se neuvolnilo, stačí připojit baterii a svítící logo vyzkoušet. Pokud vše funguje, zbývá už jen přilepit zpět baterii a celé zařízení opět zavřít.

EverythingApplePro na závěr upozorňuje, že výměnou loga samozřejmě ztrácíte záruku a nikdo neručí za to, že si během procesu iPhone nezničíte, tudíž jde o návod pro odvážlivce nebo zkušené uživatele. Sám youtuber používal uzamčený iPhone přes iCloud, který už není možné odemknout, pokud nezná heslo k účtu, a tak kdyby telefon poškodil, zase tolik by se nestalo.

Dnes nejčtenější

.