Zavřít reklamu

Apple first logo iconVsadím se, že všichni, co čtou tyto řádky, by dokázali nakreslit nebo minimálně popsat současná loga velkých společností jako je Apple, McDonald’s, Pepsi, Microsoft, Google a mnoha dalších. Na druhou stranu se ale vsadím, že téměř nikdo by nedokázal ani popsat první loga zmíněných společností, jejichž vznik sahá desítky let do minulého století. Apple fanoušci pravděpodobně ví, jak vypadalo první logo Applu, ale je tak složité, že by ho nenakreslil skoro nikdo. Zajímá vás ale, jak vypadalo první logo McDonald’s nebo třeba Microsoftu z roku 1940 respektive 1975? Tak mrkněte níže.

Apple
První logo Applu navrhl spoluzakladatel společnosti Ronald Wayne při založení v roce 1976. Moc dlouho se ale neohřálo, jelikož jej po dvou měsících nahradilo dnes již typické nakousnuté jablko.

Apple first logo newton
McDonald’s
První logo McDonaldu z roku 1940, kdy se společnost jmenovala ještě McDonald’s Famous Barbecue, nebylo tak jednoduché, jako to dnešní. V roce 1953 si  McDonald’s upravil nejen název, ale i logo, které můžete vidět uprostřed. Až od roku 1960 začala využívat logo podobné tomu dnešnímu.

McDonald’s first logo

Pepsi
První logo Pepsi z roku 1898 je poměrně podobné dnešnímu logu společnosti Coca-cola.

pepsi-original-logo-coke

Microsoft
První logo Microsoftu z roku 1975 se neslo v tehdy typickém designovém stylu 70. let.

first-microsoft-logo

Google
Originální logo Googlu z roku 1997 možná vypadá odporně, ale šlo o běžný design druhé poloviny 90. let.

google-logo

Firefox
Logo Firefoxu zachycující fénixe s křídly šlo ruku v ruce s názvem společnost. Ovšem v roce 2003 musela být firma přejmenovaná kvůli ochranné známce Phoenix Technologies a právě proto společnost změnila jak název, tak logo.

firefox-original-logo

Kodak
Dávno předtím, než logo Kodaku nabylo známý vzhled ikonické červené a žluté, vypadalo právě takto.

kodak-logo-original

Mercedes
Dnešní třícípou hvězdu, tedy logo Mercedesu, zná asi každý, ale první logo mělo s tím dnešním jen pramálo společného.

mercedes-logo

Nintendo
Nintendo v roce 1890 vyrábělo hrací karty a jejich logo zachycuje znaky, které znamenají Nin, Ten a Do.

nintendo-original-logo

American Airlines
V roce 1934 uspořádala American Airlines soutěž o návrh nejlepšího loga pro společnost. Zvítězil mladý muž Gordon Murphy, který údajně našel inspiraci v hotelové brožuře.

american-airlines-original-logo

IBM
Logo IBM sahá až do roku 1888, kdy se společnost jmenovala The International Time Recording Company a měla jen pramálo společného s počítači.

ibm-first-logo

AT&T
Logo zvonu amerického operátora AT&T bylo hlavně kvůli zakladateli Alexanderovi Grahamovi Bellovi, tedy vynálezci telefonu.

att-logo-original

Playboy
Logo Playboye z roku 1953 se od toho dnešního mění v mnohém, ale králík zůstal.

playboy-logo-original

FedEx
Současný FedEx je akronymem názvu původní letecké divize společnosti Federal Express, jejíž logo z roku 1973 můžete vidět níže.

original-federal-express-logo-2

Ford
A nakonec si můžete prohlédnout, jak vypadalo první logo Fordu.

ford-logos

Dnes nejčtenější

.