Zavřít reklamu

LightningiPhone 7 se začal vyrábět teprve z počátku tohoto měsíce, ale v Číně se již dnes začaly objevovat redukce, které umožní majitelům sluchátek s 3,5mm konektorem připojit jejich sluchátka k novému iPhonu. Jedna z firem vyrábějící telefonní příslušenství se chce očividně připravit dopředu, na web tak unikly obrázky několika modelů těchto redukcí. Za posledních 14 dní se, díky startu výroby, objevilo mnoho úniků, které absenci 3,5mm konektoru potvrzují. Je tedy jen otázkou času, kdy podobné redukce zaplaví trh i u nás. Možná se pak dočkáme i nějakých multifunkčních modelů.

Nově zveřejněné konektory jsou dostupné v několika variantách, základní parametry jsou ovšem u všech stejné. Na jedné straně Lightning, na druhé straně zdířka na 3,5mm jack. Na těle konektoru jsou pak ovládací prvky pro snižování/zvyšování hlasitosti a tlačítko pro příjem/položení/mute. Dvě ze tří zařízení mají ještě k dispozici USB-C konektor pro nabíjení dalšího zařízení.

17042-14211-Screen-Shot-2016-05-30-at-20912-PM-l

Je naprosto jasné, že s podobnými zařízeními se na podzim roztrhne pytel, jelikož každý výrobce příslušenství nebude chtít přijít o potenciální zisk. Kromě těchto čínských modelů (které jsou navíc neoficiální), se tedy můžeme těšit na originální „certifikované pro zařízení Apple“ konektory. Jakkoliv se může zdát oproštění klasického analogového 3,5mm konektoru smutnou záležitostí, existuje zde jedno potenciální pozitivní východisko. Vzhledem k tomu, že budeme muset nyní všichni používat takovouto redukci (tedy ti z nás, co nehodlají kupovat nová sluchátka), mohla by se skupina firem, které vyrábějí audio příslušenství, odhodlat a postavit například nějaký DAC převodník/sluchátkový zesilovač, který by navíc plnil i funkci redukce. Nechme se však překvapit, neboť sami uvidíme jak se s tímto „problémem“ výrobci popasují.

17042-14210-Screen-Shot-2016-05-30-at-20950-PM-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.