Zavřít reklamu

WeSC Oboe Gold-White HeadphonesDalší týden, další zveřejněný patent Applu. Tentokrát se však nejedná o žádnou dechberoucí funkci další verze iPhonu nebo iPadu. Ani není o tom, že další verze Apple Pencil bude umět tyto nebo tamty revoluční funkce. Tento patent se týká sluchátek, ale samotní uživatelé z něj pravděpodobně těžit nebudou. Tento patent se věnuje bezdrátovým sluchátkům, které mohou mezi sebou komunikovat na principu peer 2 peer. V praxi by tedy bylo využití pro tato sluchátka poměrně omezené, ale nabízí se například použití v obchodech, kdy by mohli zaměstnanci komunikovat mezi sebou.

Patent s názvem „Point-to-point ad hoc voice communication“ popisuje fungování headsetů, které mezi sebou komunikují na principu peer-2-peer sítě, nebo ad hoc přenosovému spojení. Plánovaný headset by měl být bezdrátový, a kromě sluchátek a mikrofonu by obsahoval také bezdrátový komunikační síťový modul, který by zabezpečoval spojení s dalšími zařízeními v blízkosti.

A právě v tom tkví ten problém, díky kterému se podobné zařízení pravděpodobně nikdy nedostane do ruky zákazníkům. Bezdrátové spojení, které je ještě ke všemu nezávislé na běžném síťovém pokrytím, bude mít poměrně krátký dosah. Tudíž se přímo nabízí využití například u zaměstnanců obchodů, kteří tak budou moci komunikovat, na omezeném prostoru prodejny, mezi sebou.

17016-14158-160526-Headset-l

Zařízení bude mít samozřejmě propojovací konektor lightning/3,5mm jack, aby ho bylo možné spojit s telefonem. Primární využití by ale mělo jít ruku v ruce s bezdrátovými sítěmi. V malém prostoru se pak tedy bude jednat o extrémně rychlý způsob komunikace, který bude navíc bez znatelné latence. Za patentem stojí bývalý zaměstnanec společnosti Sennheiser, který však již pracuje pro Apple. Je otázka, zda-li tato sluchátka někdy spatří světlo světa a pokud vůbec, tak v jaké formě a podobě.

17016-14160-160526-Headset-3-l

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.