Zavřít reklamu

apple_pay_icon
Apple Pay se pomalu ale jistě stává víc a víc podporovanou službou. Jenom v Americe (která je pro Apple Pay zatím tím nejdůležitějším a největším trhem) ji už podporuje více než 1000 bank a dalších jiných finančních institucí. Platit se pak dá tímto způsobem již na více než dvou milionech míst. To jsou ovšem údaje ze Spojených států. Ve zbytku světa to už tak slavné není, ale křivdili bychom Applu, pokud bychom tvrdili, že se nesnaží. Naopak, podle nejnovějších zpráv, se teď začínají soustředit také mimo jiné na Evropu.

Viceprezidentka pro službu Apple Pay, Jennifer Bailey, serveru TechCrunch sdělila, že v současné době Apple usilovně pracuje na tom, aby rozšířil svou platební službu do každé „důležité“ země, ve které jako společnost působí. Zejména se jedná o trhy v Evropě a Asii. V souvislosti s tímto  postupem pak společnost spolupracuje a komunikuje s různými bankovními a finančními institucemi, které Applu pomohou s nástupem na trh.

Při výběru jednotlivých trhů se prý společnost zaměřuje na několik ukazatelů, podle kterých dané trhy hodnotí. V první řadě prý jde o množství Apple zařízení, které se v tomto trhu nachází. Následuje množství a úroveň používání kreditních/debetních karet, a v neposlední řadě si pak Apple zjišťuje, jak jsou na tom lidé s využíváním a adaptací bezkontaktních transakcí. Například v USA vzrostl počet bezkontaktních transakcí po zavedení Apple Pay ze 4 na 20%. Uvidíme tedy, zda-li se v nejbližší době dostane služba i k nám.

apple-pay-singapore

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.