Zavřít reklamu

iPhone 6 prototype iconJednou za čas se na eBay objeví prototyp některého z Apple produktů a jak bývá zvykem, částka, na kterou se aukce vyšplhá, sahá do astronomických hodnot. Pokud ale máte to štěstí a některý prototyp si zakoupíte, pak věřte, že za 10 let, pokud jej opět prodáte, budete vysmáti. Podobně na tom bude i majitel, který vyhraje momentálně probíhající aukci na eBay, ve které se draží raritní prototyp iPhonu 6 se speciálním „SwitchBoard“ operačním systémem a červeným Lightning portem.

Aukce začíná na nemalých $4999, což je v přepočtu přibližně 120 600 Kč. Je však více než jasné, že po skončení aukce bude cena úplně někde jinde a nový majitel může za prototyp zaplatit klidně až milion korun. Zajímavé na modelu je, že na zadní straně pod nápisem nenajdete žádná FCC loga a dokonce ani sériové číslo. Navíc disponuje červeným Lightningem a speciálním operačním systémem, který se nazývá SwitchBoard. Je více než jasné, že systém není nijak zabezpečený, a tak pro zkušeného vývojáře by mohla být v podstatě hračka upravit si OS iPhonu podle svého nebo dokonce na něj nahrát nějaký svůj speciální. Právě z tohoto důvodu je cena tak vysoko.

V roce 2014 se dostal na eBay podobný prototyp iPhonu 6 se speciálním systémem a červeným Lightning konektorem. Tenkrát do aukce přihodilo více než 200 zájemců a cena se vyšplhala na neuvěřitelných 100 000 dolarů, což je téměř 2 500 000 korun. Aukce však byla ještě před samotným dokončením z eBay stažena.

Pokud máte zájem do aukce o nový prototyp iPhonu 6 přihodit, pak můžete přímo zde. Pokud aukci vyhrajete, pak nás určitě neváhejte kontaktovat.

iPhone 6 prototype 1
iPhone 6 prototype 2
iPhone 6 prototype 3
iPhone 6 prototype 4
iPhone 6 prototype 5
iPhone 6 prototype 6

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.