Zavřít reklamu

first iPhone 2G iconKdyž Steve Jobs předstoupil před publikum a 9.ledna 2007 v čase 9:40 ukázal celému světu, jak se mají dělat chytré telefony v podobě iPhonu první generace, tak jsme ještě netušili, že za pár let bude tento telefon tak raritní, že jej majitel bude schopný prodat i za několik desítek tisíc, tudíž za mnohonásobně vyšší cenu, než jej koupil.

Nejvácnější kousky jsou samozřejmě ty, které jsou ještě v původní fólii, tudíž nebyly nikdy rozbaleny a máte tak jistotu, že budete mít iPhone skutečně úplně nový. Takové aukce dosahují až k půl milionovým částkám a důkazem může být i několik aktuálně probíhajících aukcí na Ebay.

Další kategorií je pak iPhone ještě s původním iPhone OS 1.0, tedy s tím nejzákladnějším systémem, který Steve Jobs prezentoval. Původně se totiž systém jmenoval iPhone iOS a až od své čtvrté verze se přejmnoval na iOS. A právě takový kousek vlastní náš čtenář včetně kompletního originálního příslušenství, papírů a krabičky. Samozřejmě si takto raritní kousek střeží a prodat jej v brzké době jen tak nehodlá, jelikož s časem roste i cena. Zaslal nám i pár fotografií, které dokazují, že má skutečně první iPhone s vůbec prvním systémem pro mobilní telefony, který kdy Apple představil Povšimněte si, že se tehdy ještě v krabičce nacházel i Dock, který se dnes prodává už samostatně za poměrně vysokou částku. První iPhone se dokonce neprodával ani v České republice a zpočátku si jej všichni kupovali v USA u operátora AT&T.

iPhone 2G 2
iPhone 2G 3
iPhone 2G 4
iPhone 2G 5
iPhone 2G 6

*za fotografie děkujeme našemu čtenáři Markovi

Dnes nejčtenější

.