Zavřít reklamu

iPhone iPad iconPatent a Apple. Dvě slova, která se skloňují velmi často. Informace o tom, že společnost získala nějaký nový a hlavně zajímavý patent, vám přinášíme velmi často. Stejně tak, jako když společnost vede nějaký soudní proces s někým jiným, právě kvůli porušení patentů. A právě tohle se stalo Applu a celá tato kauza je poměrně úsměvná. Texaská společnost Corydoras Technologies LLC se totiž dostala k patentu, který řeší funkci telefonování. A nenapadlo je nic jiného, než obvinit právě Apple z toho, že na iPhonech a iPadech tento patent porušují. 

Tzv. „patentoví trollové“ jsou v technickém světě poměrně obvyklým jevem. Jedná se o společnosti, které cíleně vyhlížejí staré a velmi obecné patenty, které by poté mohly využít k tomu, že nařknou nějaké velké společnosti právě z porušení toho „jejich“ patentu. Ideálně se to dostane k soudu a patentoví trollové dostanou zaplaceno. A přesně to se teď stalo i Applu.

Texaská společnost Corydoras Technologies LLC byla očividně na nákupu. Sehnala si několik starých patentů, které si zakoupila a teď se jala žalováním všelijakých technických společností. Nejdříve to schytal Apple, který prý porušuje patent o volání, posílání e-mailů, přítomností přední kamery, funkcí blokování hovoru a tak dále. Podle uvedené žaloby patenty společnosti z Texasu porušuje více než 20 produktů Apple. Žalobám také čelí například Samsung, za v podstatě to samé. Ničeho zásadního se ale texaská společnost nedočká, jelikož americký právní systém je již na takovéto „trolly“ připravený z minula. Společnost Apple je však velmi častým cílem takovýchto útoků.

patent_troll-pano_22628

hovor screen fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.