Zavřít reklamu

iPhone 6s icon 12Německá bankovní společnost Deutsche Bank zveřejnila výroční zprávu, ve které srovnává ceny pro širokou škálu produktů po celém světě. Server Business Insider vytáhl z celé zprávy jen iPhone 6s, a tak máme možnost nahlédnout na seznam, který nám prozrazuje, kde na světě je nejdražší a kde naopak nejlevnější iPhone.

Jak si můžete sami všimnout v tabulce níže, nejdražší iPhone mají v Brazílii. Pokud se tedy chystáte právě do této země, určitě si zde iPhone a snad ani jiný produkt od Applu nekupujte. Naopak, pokud máte cestu do USA, což je mnohem pravděpodobnější a pokukujete po novém iPhonu, pak určitě navštivte jeden z mnoha tamních Apple Storů. Ve Spojených státech je totiž iPhone 6s přibližně 1,5krát levnější, než ve zmíněné Brazílii.

iPhone 6s si určitě nekupujte ani v Indonésii a ve Švédsku, které jsou hned za nejdražší Brazílií. Naproti tomu v asijských státech jako Hong Kong a Japonsko pořídíte iPhone 6s za druhou respektive třetí nejnižší cenu na světě.

Samozřejmě je důležité i poznamenat, že ceny se tak výrazně liší hlavně kvůli dani a clu, stejně i jako kvůli kurzu měny dané země, nad čímž nemá Apple žádnou kontrolu a je tak iPhone o to dražší.

Z tabulky se bohužel nedočtete, jak je na tom České republika, ale můžeme vám rovnou prozradit, že by se nacházel někde nahoře u Brazílie. Bohužel i u nás je iPhone 6s pomalu nejdražší na světě, na čemž se z velké části podílí i slabá koruna. Více si o ceně iPhonu 6s v České republice v porovnání s ostatními státy můžete přečíst v článku Kde na světě je nejdražší a nejlevnější iPhone? ČR je na tom hůř, než jste čekali.

screen-shot-2016-05-19-at-15-19-07

Dnes nejčtenější

.