Zavřít reklamu

iPhone 6s vs iPhone 2GUběhlo dlouhých 8 let a Apple ukázal celkem 11 smartphonů od doby, co Steve Jobs představil vůbec první iPhone, později označovaný jako iPhone 2G, který byl na tehdejší dobu revoluční zejména v tom, že celému světu ukázal, jak se mají dělat chytré telefony. Mnohé se samozřejmě změnilo a tudíž v podstatě nelze srovnávat první iPhone s nejnovějším, kterým je iPhone 6s. I tak je ale na oba telefony vedle sebe zajímavý pohled a ukazuje nám, jak daleko se technologie a Apple dostali.

Změnilo se téměř vše, ale některé prvky zůstaly zachovány i po těch dlouhých osm let. Důkazem je například Home Button, který se sice proměnil v Touch ID, ale i tak jde v podstatě o stále stejný princip. Velkého vylepšení se samozřejmě dočkal hardware, který se první generaci ani za nic nemůže rovnat. Nejzajímavější a zároveň nejsmutnější na celém srování je, že kapacita baterie se v podstatě moc nezměnila. První iPhone totiž disponoval baterií o kapacitě 1400 mAh a nejnovější iPhone 6s pak nabídne 1715 mAh, což jen dokazuje že v oblasti baterií se moc velký posun za těch osm let neudělal.

iPhone první generace je na dnešní poměry už poměrně starý kousek, ale pořád je díky nadčasovému designu nádherný a dovolím si tvrdit, že se jeho majitel za něho ani dnes nemusí rozhodně venku na ulici stydět. Neposlouží k rychlému prohlížení inernetu, ani k používání moderních aplikací, ale na volání, psaní zpráv, využívání kalendáře a několika dalších funkcí stále postačí a bude sloužit ještě dlouho.

Dnes nejčtenější

.