Zavřít reklamu

broken iPhone iconNa konci dubna jsme vás informovali, že se Apple pokusí opravit iPhone, který ležel 8 měsíců na dně oceánu. Tento iPhone byl jedinou věcí, která zbyla po dvojici chlapců, kteří se ztratili uprostřed léta loňského roku na moři v okolí Floridy. Společnost Apple si tento poškozený telefon od zákonných zástupců převzala s tím, že se ho pokusí vrátit do takového stavu, kdy by z něj bylo možné zjistit údaje potenciálně důležité pro vyšetřování. Jak se ovšem ukázalo, poškození telefonu bylo na tolik závažné, že si s ním neporadili ani profesionálové z Applu.

I přes to, že inženýři z Applu pracovali „do sedření“, opravit poškozený iPhone se jim nakonec nepodařilo. Škoda, způsobená více než osmi měsíčním pobytem v mořské vodě, byla příliš velká. Podle právního zástupce poškozené rodiny, experti Applu kompletně zařízení rozebrali a následně chemicky i fyzicky vyčistili. Nic z toho ovšem nevedlo k úspěšnému výsledku. Z telefonu se nedalo získat vůbec nic.

I přes to že nebyli schopní z telefonu dostat žádné informace, jsem Applu velmi zavázán za to, jak se k případu postavili a že chtěli takovýmto způsobem pomoci.“ Uvedl otec jednoho z chlapců ve svém prohlášení. „Věřím, že udělali vše, co bylo v jejich silách, aby nějaké informace z poškozeného telefonu získali„.

Dva čtrnáctiletí mladíci zmizeli uprostřed minulého července během rybářského výletu v okolí Jupiterova pobřeží na Floridě. Americká pobřežní stráž zorganizovala rozsáhlou záchrannou akci, ale kromě telefonu a prázdné lodi se nenašlo nic. Vyšetřovatelé doufali, že jim data z telefonu poskytnou alespoň nějaké vodítko ohledně toho, co se mohlo chlapcům na palubě stát. Apple se prý ale ještě nevzdává, takže uvidíme jak se tento proces vyvine dál v budoucnu.

ht_found_iphone_austin_stephanos_jc_160425_4x3_992-780x585

Zdroj:Appleinsider

Dnes nejčtenější

.