Zavřít reklamu

broken iPhone iconApple údajně pomáhá při pátrání po dvou 14letých chlapcích, kteří loni zmizeli na moři. Byla nalezena alespoň jedna věc chlapců a to iPhone, který není ve funkčním stavu. Austin Stephanos a Perry Cohen, byli naposledy spatřeni 24. července 2015 a poté se po nich slehla zem. Pobřežní hlídka tak provedla rozsáhlé osmidenní pátrání v Atlantiku, při němž prohlédla 50 000 námořních mil, ale chlapce nikde nenašla. Minulý měsíc však byla jejich loď objevena 100 mil od pobřeží Bermudy a na ní našla hlídka Austinův iPhone.

V prohlášení Austinův otec, Blu Stephanos uvedl, že na oživení iPhonu pracuje s Applem. „Pracujeme s výrobcem telefonu, který se zdá být ochotný pomoci uvést telefon zpět do provozu. To je první důležitá věc, protože Austinův telefon byl ponořen ve slané vodě po dobu více než 8 měsíců. Také jsme měli jednoho IT experta, který se dokáže dostat do cloudové zálohy, bohužel jsme však zjistili, že nikdy nebyla aktivována.“

Jen aby bylo jasno, tento krok není v rozporu s šifrovací politikou Applu, kterou použil při nedávném případu, kdy FBI chtěla pomoci odemknout iPhone teroristy ze San Bernardina. Zatímco Apple (pravděpodobně) nabízí pomoc při znovuoživení iPhonu, nic ve zprávě nenaznačuje, že by vytvořil zadní vrátka k odemknutí telefonu, pokud na něm budou data šifrována. Přesto doufejme, že společnost rodičům pomůže udělat v tomto případu nějaký pokrok a to bez ohledu na to, jaký bude konečný výsledek.

ht_found_iphone_austin_stephanos_jc_160425_4x3_992-780x585

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.