Zavřít reklamu

apple_campus_2_icon_230x230Na začátku dubna jsme vám ukázali, jak postupuje stavba kampusu z ptačí perspektivy, ve skvělém 4K videu pořízeného z dronu. Dnešní videozáznamy bohužel nejsou tak kvalitní, ale zase mají o to větší vypovídající hodnotu. Na youtube se objevila dvě nová videa, ve kterých nás autor provede po rozestavěném areálu a my si tak budeme moci udělat představu o tom, jak to tam vlastně vypadá z normální perspektivy. Video, které pravděpodobně natočil jeden z dělníků (a nejspíš jeho zveřejněním porušil NDA), ukazuje probíhající práce na komplexu.

Obě videa pochází z tzv. „Inner ringu“, tj. zachycují pohled na kampus zevnitř. I přes jejich nevalnou kvalitu je vidět, jak obrovsky a monumentální celý Apple Campus 2 působí. První video ukazuje panoramatický rozhled z pozemní úrovně, kde jsou vidět současné stavební práce. Velká část samotné budovy je již postavená, ale i tak mají dle obrázků z videí dělníci co dělat, aby stihli plánované dokončení budovy ke konci letošního roku. Na prvním videu jsou kolem času 0:09 jasně vidět nainstalované obrovské skleněné panely, o kterých jsme psali zde.

https://youtu.be/ZuFOtOldC78

Druhé video je daleko delší a ukazuje nám, jak vypadá vjezd do komplexu (brána 5), skrze podzemní tunel a něco, co vypadá pravděpodobně jako garáž. Řidič nákladního vozu nás nejdříve provede obrovskou podzemní pasáží a nakonec vyjede na povrch uvnitř kampusu, kde nás čeká velmi podobný obraz jako v prvním videu (na konci je dokonce vidět míchačka, ze které pochází první video). Vzhledem k omezené prostorové perspektivě nám tato videa nenabídnou až tak jasné informace o tom, jak se celý projekt, jako celek, posunuje kupředu. Spíš mohou posloužit jako dobrá ilustrace k tomu, aby si člověk představil tu obrovskou mohutnost a rozlohu celého komplexu. Apple Campus 2 má být hotový nejpozději do konce roku s tím, že zaměstnanci se budou stěhovat do nové centrály od začátku roku 2017.

https://youtu.be/kIrWd9xderg

Apple Campus 2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.