Zavřít reklamu

Apple campus 2Největší kus zakřiveného skla na světě je nyní instalován v novém sídle Apple Campus 2. Více než 3000 gigantických zakřivených skel, bude použito k vytvoření stěn na obou stranách čtyřpodlažního Apple Campus 2, jehož prstenec bude po dokončení měřit více než 1,6 kilometru.

Apple použije více než 6 kilometrů zakřiveného skla, jakmile bude projekt dokončen na konci roku 2016. Evropská tisková agentura se rozhodla podívat se blíže na tento monstrózní projekt, protože vstupuje do své nejchoulostivější fáze.

Apple zadal vyrobení zakřivených skel svému dlouholetému partnerovi, společnosti Seele z Německa. Firma Seele vytvořila sklo pro ikonický Apple Store na 5. Avenue v New Yorku a podílela se také na dalších významných projektech.

Každá tabule skla pro vnější kruh měří 15 m x 3,2 m. Pro vnější prstenec měří každá tabule o něco méně, a to 11 m x 3 m. V budově budou také velké bílé markýzy a celá střecha bude pokryta solárními panely.

Architektonická firma Foster and Partners, která dohlíží na celý projekt, nazvala nový Kampus Applu, jako jeden z nejvíce ekologicky udržitelných projektů v takovém rozsahu, který není nikde jinde na světě.

apple campus
glass-apple-campus
glass-apple-campus2

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.