Zavřít reklamu

3D touch icon

3D Touch je jedna z nejlepších nových funkcí, kterou Apple použil u iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Aktuálně na trhnu nalezneme mobilní telefony s Androidem, které funkci připomínající 3D Touch mají. Přesto ale “3D Touch” na Androidu má omezené funkce, protože Google Android oficiálně 3D Touch nepodporuje. Informovali jsme vás, že se v dokumentaci beta verze objevila záhadná funkce „dynamické zkratky“, která by měla značit oficiální příchod 3D Touch na Android. Na YouTube se objevilo video, které ukázalo, jak by mohl 3D Touch fungovat na androidu s pomocí aplikace Nova Launcher.

Jak můžeme vidět na videu níže, tak 3D Touch na Androidu je velice podobný tomu na iOS. Stačí pouze konkrétním gestem na ikoně aplikace vyvolat nabídku. Podle dostupných informací by měla být funkce dostupná i na mobilních telefonech, které nemají displej, který reaguje na sílu stisku displeje. Musíme podotknout, že se zatím jedná pouze o Apple Developer verzi, a Google v Androidu může udělat ještě mnoho změn a zmiňovanou funkci upravit.

3D Touch kompletně okopíroval například čínský výrobce spotřební elektroniky Meizu, který nedávno představil svůj telefon Meizu Pro 6. Telefon pohání desetijádrový procesor, který doplňují 4GB operační paměti RAM. Telefon bude k dispozici ve zlaté, šedé a stříbrné barvě. Cena začíná na 2499 juanech za 32 GB verzi, což je přibližně 9 200 korun. Pro některé může být špatnou nebo dobrou zprávou, že by se tento telefon neměl v České republice oficiálně prodávat.

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.